• 10 september 2014
 • Binnengekomen persbericht

  De ontwikkeling van een mobiel computerlab voor middelbare scholen in Tanzania heeft Essent een nominatie opgeleverd voor de Computable Awards, de meest prestigieuze IT-prijzen van Nederland toshiba herstel cd download. Medewerkers van het energiebedrijf in Den Bosch bedachten en bouwden een door zonnepanelen aangedreven, rijdende IT-klas voor het Afrikaanse land. Daarmee maakt Essent nu kans op de titel Meest Maatschappelijk Verantwoorde ICT-bedrijf agario for free.

  Het juryrapport roemt specifiek de bij het project betrokken medewerkers: ‘Zij hebben met hun kennis van energie en ict deze oplossing mogelijk gemaakt photo download it van samsung s7. Het laat zien dat als een organisatie ruimte geeft op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen er innovatieve oplossingen worden gevonden.’

  Ervaring opdoen met IT
  In het lab kunnen per keer tien kinderen “echte” IT-ervaring opdoen met laptops en een printer office 2003 download kostenlos vollversion. Dat is in Tanzania best bijzonder. Veel scholieren moeten het namelijk nog steeds met minder doen: leraren krijten een desktop en randapparatuur op het schoolbord en wijzen de belangrijkste onderdelen aan samsung tablet youtube videos.

  Basiskennis voor hoger onderwijs
  Freek van Workum, IT’er bij Essent, was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het lab: ‘De komst van het lab was hoognodig, want het brengt de jongeren basiskennis die ze nodig hebben om te kunnen doorstromen naar hoger onderwijs.’ Het computerlab werd in februari geopend ionos certificate. Ondertussen heeft het in een halfjaar tijd bijna tien scholen in onherbergzame gebieden in het Afrikaanse land aangedaan.

  Stemmen voor de Computable Awards
  Samen met Essent zijn nog 4 andere bedrijven en instellingen genomineerd door de vakjury herunterladen. Dat zijn Amadeus, Digibewust, IT4Kids en Switch Datacenter Download picasa voor mac for free. De komende periode dingen alle genomineerden naar de stemmen van het grote publiek. De ranglijst van de jury en het aantal publieksstemmen bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award ontvangt games download macbook. De Computable Awards worden uitgereikt op 6 november.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75