• 18 mei 2016
  • Tijdens het filmfestival van Cannes heeft de Nederlandse filmwereld bekend gemaakt in het najaar CinesCool te lanceren. Dit platform biedt educatief materiaal dat gekoppeld is aan Nederlandse en Europese jeugd- en familiefilms herunterladen viedeos. De filmwereld beoogt hiermee dat films, documentaires enz aandacht krijgen in het reguliere lesprogramma.

    Het wordt een besloten omgeving voor PO en VO waarbij gepromoot zal worden dat leerlingen thuis en op school films gaan kijken en tevens te stimuleren dat ze naar de bioscoop gaan om nieuwe films te zien eine komplette homepage herunterladen. Op termijn wordt het project in andere Europese landen uitgerold. Het project wil jongeren ook op andere manieren bij de filmwereld betrekken. Zo zullen er voor leerlingen castings, voorpremières en meets & greets met makers worden georganiseerd neue browser version herunterladen.

    Het initiatief komt van Young Crowds (dat zich heeft gespecialiseerd in educatieve content), de oprichters van Kidsweek, producent Harro van Staverden (Achtstegroepers huilen niet en Oorlogsgeheimen), filmboeker Carolyn van Liefland en het bedrijf Gofilex easy whiteboard download for free.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75