• 25 januari 2002
  • De universiteiten Stanford en het Massachusetts Institute of Technology zijn druk in de weer met een speciaal initiatief: het Open Knowledge Initiative (OKI) download from telekom. Het OKI heeft als eindprodukt een serie gratis softwaremodulen die docenten in het hoger onderwijs kunnen helpen bij de combinatie van lessen in de collegezaal en online-lessen herunterladen. Daarnaast komen er technische specificaties die programmeurs van onderwijsinstellingen de mogelijkheid geeft de OKI-software ‘compatible’ te maken voor hun eigen opleidingen roblox android for free.

    Dat meldt de Chronicle in haar online editie van de krant naar aanleiding van een vraaggesprek met OKI-hoofd Kerns. Kerns laat in het interview weten dat er nogal wat uitdagingen liggen te wachten voor wat betreft de ontwikkeling van de software: ‘Tussen de faculteiten op Stanford is er nogal wat verschil in vaardigheden avast free for free. Er zijn er die software schrijven en er zijn er die alleen e-mailen en gebruik maken van het internet. En daar tussendoor heb je ook een verschillende vakopzet, met verschillende niveaus programm zum downloaden von videos. Hoe passen we dit aan elkaar aan zodat het voor de student niet te verwarrend wordt als hij er mee aan de slag moet?’

    Kerns legt uit dat de programmatuur een open bron heeft die instellingen kunnen gebruiken en naar eigen wens kunnen specificeren: modules die betrekking hebben op een talencursus of exacte wetenschappen, maken gebruik van een zelfde interface, compleet met cijferlijsten, agenda’s en prikborden download newspaper articles. De eerste fase, waarin simpele handelingen als het versturen van berichten, het maken van vragenlijsten en het opstellen van aankondigingen worden ontwikkeld, is bijna afgerond netflix serien schneller herunterladen. En dan wordt het aantal mogelijkheden uitgebreid.

    Bronnen: The Chronicle/Edusite

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75