• 26 mei 2001
  • Reclame op Kennisnet, het computernetwerk voor alle scholen, blijft mogelijk. Advertenties mogen niet opduiken in sites die bedoeld zijn als lesmateriaal en ook reclames voor schadelijke producten zijn uit den boze youtube film via website. Daarbuiten mag reclame wel, als het maar niet te opvallend is.

    Dat blijkt uit het nieuwe Handvest Kennisnet dat minister Hermans samen met de onderwijsorganisaties heeft gemaakt youtube playlist herunterladen mp3. Kennisnet, dat nog in opbouw is, moet een verzamelplaats worden van scholen, waar educatieve kennis en lesmateriaal makkelijk te vinden zijn. Als binnenkort alle scholen zijn aangesloten, telt het net meer dan drie miljoen gebruikers, van basisscholen tot in het hoger onderwijs Christmas cards were available for free.
    Met zijn besluit die leerlingen niet bloot te stellen aan al te veel reclame, probeert de VVD-minister tegemoet te komen aan de uitdrukkelijke wens van een ruime meerderheid in de Tweede Kamer download nero wave editor for free. PvdA, CDA, D66, GroenLinks en SGP legden vorig jaar in een motie vast dat betrokkenheid van het bedrijfsleven bij Kennisnet ‘niet in de rede ligt’ en dat commerciële uitingen daarom ongewenst zijn hisense en2bi27h apps herunterladen. De partijen willen niet dat kinderen tot in het klaslokaal worden lastiggevallen met reclame.

    Hermans heeft zich steeds tegen dit standpunt verzet deutsch sprache herunterladen. Hij meent dat betrokkenheid van het bedrijfsleven noodzakelijk is om de aangeboden lesstof op Kennisnet goed en betaalbaar te maken voor scholen en leerlingen download videos from stream. De overheid heeft daarvoor zelf niet genoeg expertise in huis, denkt de minister. Hij heeft er daarbij meermalen op gewezen dat de miljoenen gebruikers een razend interessante doelgroep vormen voor de commercie videos aus arte mediatheken. Om bedrijven ook echt te interesseren voor sponsoring van het net, wilde hij de reclamemogelijkheden daarom ‘niet te beperkt’ maken.

    De beperking die hij nu toch oplegt, geldt vooral voor reclames waarin wapens, drugs, tabak, alcohol, gokspelen, seks of geneesmiddelen worden aangeprezen whatsapp backup herunterladen android. Op sites met lesmateriaal mogen geen banners of logo’s komen .

    Op andere plaatsen blijft reclame echter mogelijk. Dat is nu bijvoorbeeld al het geval op het Nieuwsplein van Kennisnet, waar diverse media reclame maken google drive multiple files. Als voorwaarde hierbij stelt Hermans voortaan dat de advertenties niet meer dan 5 procent van het beeldscherm in beslag mogen nemen. Verder dienen de beheerders van Kennisnet erop toe te zien dat reclame voldoet ‘aan strenge fatsoensregels, analoog aan de regels die bijvoorbeeld de Reclame Code Commissie stelt’.

    Hermans moet zijn besluit om reclame toch niet helemaal uit te bannen komende week al verdedigen in de Tweede Kamer.

    Bron: Volkskrant

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75