• 16 oktober 2015
 • Jonge internetondernemers leren kinderen programmeren

  Nederlandse internetondernemers vinden dat de aandacht in het onderwijs voor programmeren beter kan en roepen leraren, ouders en vrijwilligers op om mee te doen aan “The Hour of Codegmx mail attachments. Het grootste wereldwijde leerevenement in de geschiedenis wordt gehouden van 7 t/m 13 december. Hierdoor worden kinderen beter voorbereid voor een toekomstige baan of het ondernemerschap download flip book.

  The Hour of Code is een initiatief van meer dan 100 organisaties die oproepen om kinderen kennis te laten maken met programmeren. Met behulp van spelletjes op de website kunnen kinderen zelfstandig leren programmeren netflix filme macen. Onder andere Bill Gates, Mark Zuckerberg, Barack Obama, Google en Microsoft ondersteunen het initiatief.

  Kansen voor werk en ondernemerschap
  De kansen voor programmeurs op de arbeidsmarkt zijn erg goed itunes kostenlos downloaden windows 7. Terwijl de rest van de wereld in een crisis verkeerde hadden ict’ers mogelijkheden te over. In Amerika is de verwachting dat er in 2020 een tekort is van 1 miljoen programmeurs ls19 hof bergmann downloaden. Bovendien kun je tegenwoordig als programmeur met enkel een laptop en een goed idee een bedrijf starten.

  Een van de voorbeelden is SignRequest.com huawei mate 20 lite fotos herunterladen. Enige tijd geleden ontstond na persoonlijke frustratie van het printen, tekenen, scannen en terugsturen van documenten het idee van het online ondertekenen van documenten kostenlose gif herunterladen. Deze werkwijze is niet meer van deze tijd en is aan het verdwijnen. SignRequest.com maakt dit gemakkelijk en betaalbaar. Zonder kennis van het programmeren zou het SignRequest.com nooit gelukt zijn om het idee uit te voeren adobe camera rawen. Het vinden van goede en beschikbare programmeurs is namelijk moeilijk. Daarnaast zijn programmeurs voor een startende onderneming vaak onbetaalbaar. Met kennis van programmeren ontstaan dus nieuwe ondernemingen en werkgelegenheid herunterladen. Het is essentieel dat er meer mensen kiezen voor een carrière in de ict-sector. Vandaar het wereldwijde initiatief van The Hour of Code.

  Wat kunnen scholen en vrijwilligers doen Download all youtube videos?
  Vrijwilligers geven scholen het duwtje in de rug. Michaël Krens van SignRequest.com is zo’n vrijwilliger. “Programmeren is voor mij een passie die ik graag deel met anderen. Van dit initiatief werd ik erg enthousiast. Kinderen moeten de kans krijgen de taal van de computer te leren.”, aldus Michaël. Hij deed via Facebook de oproep of iemand interesse had in zijn ondersteuning. Rob Weichelt, directeur van de Dr. ir. C. Lelyschool in Hilversum was zeer geïnteresseerd. “Het is erg belangrijk om jezelf als school te blijven ontwikkelen en in te spelen op veranderingen in de maatschappij. Daar willen we onze kinderen graag in meenemen. Dat jonge kinderen kunnen leren programmeren boeit me. Hopelijk haken meer scholen de komende dagen aan!”, aldus Rob. Donderdag 11 december a.s. bezoekt Michaël Krens de Lelyschool om kinderen te leren programmeren.

  Op www.hourofcode.com is meer informatie en lesmateriaal te vinden waarmee iedereen een evenement kan organiseren.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75