• 21 januari 2002
  • Binnengekomen Persbericht
    —————————————-

    Kennisnet start met Cisco Networking Academy Programma

    Alle HAVO-, VWO- en VMBO-scholen in Nederland krijgen via Kennisnet toegang tot een actueel ICT-lesprogramma: het Cisco Networking Academy Programma (CNAP).
    Het CNAP leert studenten netwerken te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Er is een pilot van het programma voor scholen beschikbaar via www.kennisnet.nl Download uno app for free. Inmiddels is 98 procent van de middelbare scholen in Nederland aangesloten op Kennisnet en heeft zodoende toegang tot het nieuwe lesmateriaal.
    Het aanbod van dit lesprogramma op internet is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Kennisnet, nl.tree en Cisco Systems en voldoet aan de regels die daarvoor zijn afgesproken met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Tweede Kamer. Door het online aanbieden van de leerstof in een
    e-learning model is het voor scholen niet langer noodzakelijk zelf te investeren in een webserver om deze onderwijsmodule te volgen fonts to. Via een button op de homepage van Kennisnet kunnen geïnteresseerde scholen, docenten en leerlingen direct kennismaken met het programma.

    Het Adriaan Roland Holst College in Hilversum, onderdeel van de Gooise Scholenfederatie, startte eerder deze week met het CNAP via Kennisnet. “De eerste 15 leerlingen – uit Mavo 3, Atheneum 4 en 5 klassen, die zijn gestart met het CNAP zijn enthousiast. Het programma is concreet en dat spreekt ze aan; ze zien zelf direct de mogelijkheden voor een carrièreperspectief in de ICT-sector filmsen netflix ipad. Met dit onderdeel van het lesprogramma kunnen we een koppeling naar de praktijk maken. Volgende maand start een tweede groep van 15 leerlingen,” aldus Willem Schnitfink, systeembeheerder en coördinator van het project op de school.

    De Inspectie van Onderwijs concludeert in haar rapport ‘Resultaten van vier jaar ICT-beleid in het Onderwijs’ van december 2001 dat ICT door leerlingen en leraren steeds meer gezien wordt als een gangbaar hulpmiddel in de klas neue kinofilme downloaden kostenlos. “Daarnaast heeft ICT grote betekenis voor vernieuwing en kwaliteitsverbetering van het onderwijs”, aldus de Inspectie van Onderwijs. De start van het Cisco Networking Academy Programma op Kennisnet geeft een nieuwe impuls aan het ICT-onderwijs in Nederland. Om via Kennisnet toegang te krijgen tot het programma ontwikkelde nl.tree, in overleg met Cisco, een autorisatiedienst. Deelname aan het CNAP vindt plaats met de al bestaande gebruikersnaam en wachtwoord voor Kennisnet anno 2205 aktivierungsschlüssel herunterladen. De autorisatiedienst zorgt ervoor dat de beveiliging en daarmee de kwaliteit van het CNAP gegarandeerd is. Kennisnet, nl.tree en Cisco zetten zo een eerste stap naar een persoonlijke leeromgeving voor individuele leerlingen en docenten.

    Over het Cisco Networking Academy Programma
    Het CNAP is een multimediaal lesprogramma dat studenten leert om netwerken te ontwerpen, bouwen en onderhouden windows 7 free heise. Deelnemers kunnen op elke gewenste locatie, op een zelfgekozen tijdstip en in hun eigen tempo de e-learning opleiding volgen. Naast praktijkoefeningen bevat het programma webgebaseerde educatieve content, online tests, functionaliteiten om prestaties van studenten te volgen en training en ondersteuning voor docenten. Na het volgen van het programma kunnen studenten het officiële CCNA (Cisco Certified Network Associate) -examen afleggen, voor een internationaal erkend certificaat download calculator. Het certificaat vormt een goede uitgangspositie voor een verdere loopbaan in de ICT. Doordat de hosting van het Networking Academy Programma centraal op Kennisnet gebeurt, is altijd de laatste versie van de leerstof online beschikbaar.
    Studenten zijn daardoor direct bekend met recente ontwikkelingen en nieuwe trends in ICT.

    Over Kennisnet
    Kennisnet, voormalig onderdeel van het Ministerie van OC&W, is dé gids en wegwijzer naar educatief materiaal op internet Download sims 2 main game for free. Via een internetverbinding binnen een veilige besloten omgeving zijn grote hoeveelheden educatieve informatie toegankelijk. Om dit te bereiken zijn verschillende groepen binnen en buiten het onderwijs met elkaar verbonden, zoals bijvoorbeeld scholieren, leraren, ouders, scholen, musea en bibliotheken. Kennisnet biedt tevens verschillende diensten zoals toegang tot internet, e-mail, een eigen domeinnaam, een eigen website en nieuwsgroepen. In Nederland wordt uiterlijk 1 juni 2002 het gehele onderwijs, met uitzondering van hogescholen en universiteiten, op Kennisnet aangesloten download music online for free.

    Over nl.tree
    nl.tree realiseert hoogwaardige netwerk-, informatie- en communicatiediensten. Als de bouwer van Kennisnet verbindt nl.tree alle scholen in het primair-, voortgezet- en beroeps- en volwassenenonderwijs met elkaar en met internet via een breedbandige infrastructuur. nl.tree werkt aan dit project in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en in samenwerking met onder meer Nederlandse kabelbedrijven ältere whatsapp version herunterladen.

    Over Cisco Systems
    Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland in Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 38.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2001 een totale omzet van 22,29 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op bij Cisco.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75