• 14 december 2017
 • Veel scholen hebben beperkte expertise in huis om een gedegen keuze te maken over de inkoop van ict-voorzieningen zoals een veilige en snelle internetaansluiting, bescherming van (persoons)gegevens en wifi herunterladen. Hiervoor richten 24 schoolbesturen in het PO en VO in december 2017 een ICTcoöperatie op windows 98 herunterladen. Daarin bundelen zij hun krachten om goede ict-voorzieningen beschikbaar te maken voor scholen.

  Aanbod voor scholen
  Als de coöperatie in januari 2018 officieel van start gaat, richt het zich op een breed aanbod van ict-producten en -diensten download nero for free nederlands. Het eerste aanbod omvat de verbinding met internet (connectiviteit), wifi en informatiebeveiligingsdiensten. Ook onderzoekt de coöperatie of op korte termijn een collectieve ondersteuning kan komen om scholen te helpen maatregelen te nemen om te voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), bijvoorbeeld door collectieve inkoop van de Functionaris Gegevensbescherming cosmonaut. Samenwerking op het gebied van digitaal leermateriaal, cloudtoepassingen, software en devices wordt verkend.

  Leden krijgen een basispakket van generieke diensten zoals kennis over inkoop en ict, advies en benchmarkinformatie wie kann man lieder von soundcloud downloaden. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de school. Tot 1000 leerlingen betaalt een school 1000,- per jaar, bij meer dan 1000 leerlingen is de jaarlijkse prijs 2800,- casino rewards.

  Wat levert de coöperatie concreet op?

  • Kennisvoordeel
   Kennis wordt gebundeld en onafhankelijk beschikbaar gemaakt waardoor scholen betere afwegingen kunnen maken op basis van een beter passend aanbod herunterladen. Hiervoor hoeven scholen minder specialistische expertise in te huren.
  • Procesvoordeel
   Een gezamenlijk inkoopproces wordt beter en goedkoper door bundeling meet.jit.si. Het lidmaatschap geeft toegang tot standaard contracten, daarnaast hoeven scholen niet zelf meer aan te besteden.
  • Schaalvoordeel
   Op een plek kennis organiseren is efficiënter en goedkoper herunterladen. Bundeling levert grotere vraagmacht op en maakt het mogelijk de balans tussen vraag en aanbod te verbeteren.

  Organisatie van de coöperatie
  Het uitgangspunt van de coöperatie is ‘Voor en door schoolbesturenamazon music app herunterladen. Het bestuur wordt gevormd door 5 schoolbestuurders. Een ledenraad is het hoogste orgaan.

  Bekijk de coöperatiepresentatie (PPP) van schoolbestuurder Huub van Blijswijk van Stichting Boor zoals gegeven op de Algemene Ledenvergadering van de VO-raad op 30 november 2017 in Vianen.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75