• 15 december 2017
 • Een groot deel van de scholen heeft een onbeveiligde website, dit is de conclusie van de Open State Foundation downloaden docstream. De Autoriteit Persoonsgegevens vindt dit zorgelijk. De PO-Raad erkent het belang van het beschermen van persoonsgegevens maar plaatst wat kanttekeningen bij het onderzoek wie kann man sich lieder von youtube kostenlos herunterladen.

   

  Informatie tonen versus gegevens uitwisselen
  Uit het onderzoek blijkt dat 29 procent van de websites van scholen in het primair onderwijs geen HTTPS verbinding heeft download sudoku for free. Dit betekent echter niet dat persoonsgegevens zomaar op straat komen te liggen. Veel scholen hebben een website die uitsluitend openbare informatie presenteert over de school amazon prime video download how long. Wanneer er geen gegevens via de website uitgewisseld worden, en de website uitsluitend bezocht wordt om informatie op te zoeken, dan kunnen er ook geen persoons-gegevens onderschept worden amazon prime filme auf mac downloaden. Dit ligt anders wanneer er persoonsgegevens moeten worden ingevuld. Denk aan het inloggen op een besloten gedeelte of wanneer bezoekers gegevens in kunnen vullen via een online formulier paint downloaden free. In dit geval is het van belang om de gegevens te beschermen via een HTTPS-verbinding.

  Wat is HTTPS?
  Een website die met HTTPS beveiligd is, zorgt dat gegevens versleuteld worden uitgewisseld herunterladen. Dit voorkomt dat gegevens ongewenst afgeluisterd of onderschept kunnen worden. Websites die beveiligd zijn met HTTPS zijn eenvoudig te herkennen. Wanneer u het webadres invult dan verschijnt er HTTPS:// voor de ingevoerde URL abell model.

  Goed beveiligen gaat verder
  Een veilige website is een belangrijk onderdeel van goed beleid voor Informatiebeveiliging en Privacy (IBP) windows 7 kostenlos herunterladen deutsch. Het toevoegen van een HTTPS-verbinding op de website is dan ook één van de maatregelen die scholen kunnen treffen. Maar de aanwezigheid van een beveiligde HTTPS verbinding betekent niet automatisch dat een school veilig omgaat met persoonsgegevens icloud drive map download. Daar is meer voor nodig, denk aan afspraken met leveranciers, gedragscodes en een privacyreglement. Om scholen goed op weg te helpen hebben Kennisnet, de VO-raad en PO-Raad de aanpak IBP ontwikkeld.

  Advies aan scholen
  De PO-Raad adviseert scholen met klem hun websites zo snel mogelijk te beveiligen met een HTTPS-verbinding wanneer deze een inlog- en/of aanmeldscherm hebben en persoonsgegevens moeten worden ingevuld. Ook wanneer uw school uitsluitend informatie toont via de schoolwebsite is het raadzaam uw website te beveiligen. U kunt kosteloos zelf de benodigde certificaten regelen. Veel hostingpartijen bieden dit ook aan. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met de IBP-helpdesk via ibp@kennisnet.nl of 0800-3212233.

  Bron: PO-raad

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75