• 13 januari 2015
 • Het is belachelijk hoe weinig mensen wiskundige Turing kennen, vindt acteur Benedict Cumberbatch visio 2013 download kostenlos. In de film The Imitation Game speelt hij op prachtige, maar ook eigenzinnige wijze Alan Turing, die al als student een algoritme probeerde te ontwerpen dat kan aantonen of een wiskundige formule een bewijs heeft of niet fotobuch.de herunterladen. Op basis van zijn redeneringen is later de Turing Machine gebouwd, of liever gezegd ontworpen gta kostenlos downloaden pc. Het is namelijk een virtuele machine. Turing wordt ook wel eens de bedenker van de kunstmatige intelligentie genoemd. In de oorlog ging hij werken in Bletchley Park, een oord nabij Londen waar uiterst geheime onderzoeken naar het kraken van geheime codes plaatsvonden Download paydirekt app. Het beroemdst is het kraken van Duitse commandoberichten geweest die de Duitsers versleutelden via de beruchte Enigma-machine. Mensen die in Bletchley Park werkten en die waren er van allerlei disciplines, van taalkundigen en cryptogramspecialisten tot wiskundigen, mochten absoluut aan niemand vertellen waar ze mee bezig waren windows 10 online. Turing heeft er ongekend belangrijke ontdekkingen gedaan, die voor een groot deel terug te voeren zijn op logisch denken, combinatietheorieën en wat geluk bij het gegeven dat de Enigmamachine niet helemaal feilloos was ontworpen ticketmatic downloaden. Simon Singh, een wetenschapsjournalist, heeft de Enigma en Turing in een zeer lezenswaardig boek opgenomen: The Code Book (in het Nederlands vertaald met Code) films downloaden yelo play.

  Maar niet alleen de Duitsers met hun niet ontcijferbare berichten waren Turings tegenstander, het gegeven dat hij homoseksueel was, leverde een andere niet minder geduchte tegenstander voor hem op mct windows 10. In de ogen van de toenmalige Britse regering, maar ook die van het grote publiek waren homoseksuelen mensen die je moest genezen. Turing werd zelfs chantabel geacht als homoseksueel, ondanks zijn onmisbare genialiteit download lucky block.

  Het heeft er na de oorlog toe geleid dat hij chemische castratie moest ondergaan, wat inhield dat geprobeerd wordt je met zoveel vrouwelijke hormonen te behandelen dat je seksuele verlangens sterk worden onderdrukt windows 8-datenträgerabbilder (iso-dateien) herunterladen. Dit leidde uiteindelijk tot zijn zelfmoord, een gegeven waar acteur Cumberbatch pas iets van hoorde toen hij zich in de rol van Turing verdiepte. Hij was er diep door geschokt en zag zijn rol als een eerbetoon aan Alan Turing.

  ReneFranquinetRené Franquinet
  René doceerde Nederlands en informatica in bovenbouw havo/vwo, was (eind)redacteur COS en redacteur Stepnet.
  Hij is bestuurslid en auteur van de informaticamethode Enigma, oud-voorzitter (erelid) van de docentenvakvereniging i&i. Actief bestuurslid Platform VVVO en beleidsmedewerker

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75