• 27 januari 2016
  • U hebt wel eens gehoord van hackers. Dat zijn mensen (de overgrote meerderheid van het mannelijk geslacht) die digitale trucjes uithalen om beveiligde omgevingen binnen te sluipen pixel font. Je hebt in die hackercultus twee groepen: de black hats en de white hats. In oude westerns droegen de “good guys” witte hoeden en “bad guys” zwarte mspy kostenlos download. Daarmee hebben we de bedoelingen van beide hackergroepen al aangegeven.

    Black hat hackers dringen computersystemen binnen om bijvoorbeeld creditcardgegegvens te achterhalen of andere smakelijke betaalgegevens herunterladen. Deze hackers kunnen proberen uw toetsaanslagen bij financiële transacties te achterhalen (via key logging). Ze kunnen zich ook voordoen als een ander (identity theft) waardoor ze gewenste gegevens kunnen opvragen minecraft skin from other players. De technieken daarvoor zullen we in dit korte bestek maar achterwege laten. Als het zo gemakkelijk was, zou u nu allemaal aan het hacken slaan, vrees ik cmd.exe.

    White hat hackers hebben als doel computersystemen binnen te dringen om zwakten in de beveiliging aan te tonen. Ze gebruiken in feite dezelfde technieken en methodieken als de black hats, maar ze geven hun ontdekkingen door aan het bedrijven of instellingen die onvoldoende beveiligde computersysteem hanteren power bi download kostenlos. Deze bezigheid wordt ook wel ethisch hacken genoemd; de hackers hebben immers het beste voor met de maatschappij. Het ligt voor de hand dat bedrijven tegenwoordig niet erop wachten tot een good guy hun systeem aanvalt, maar dat ze white hats inhuren om hun kwaadaardige software en methoden los te laten op het systeem tvnow filme downloaden. Voorkomen is beter dan genezen. Een bijkomend voordeel is ook dat zwakheden dan al aangetoond kunnen worden tijdens de ontwikkeling van een softwareprogramma download jimdo. Dat scheelt een slok op een borrel als je achteraf het hele pakket moet herzien.

    De ironie wil dat white en black hats elkaar in evenwicht houden: black hats zorgen in feite voor het werk van white hats en die laatste dagen black hats weer uit om nog slimmer (zeg maar sluwer) te zijn herunterladen. Waarschijnlijk kun je hier ook niet van winnaars spreken, omdat de competitie geen einde lijkt te kennen.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75