• 5 maart 2014
 • Is Google Glass nu echt zo revolutionair sommige mensen beweren? Ik heb het me altijd afgevraagd. Dus toen ik als één van de weinige Nederlanders de uitnodiging kreeg van Google om onderdeel uit te maken van het Google Glass Explorer programma heb ik die met beide handen aangegrepen. Nu loop ik dus de meeste tijd met een soort smartphone op mijn hoofd. Daarom in deze ICT Trend de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn Google Glass hay day downloaden gratis.

  “Wordt je er niet gek van?”
  Dit is denk ik de meest gestelde vraag waarop mijn vaste antwoord is ‘dat valt heel erg mee’. Als je de Google Glass goed afstemt op je gezicht dan zit het schermpje net boven je oog. Je kunt er daardoor goed onderdoor kijken en gewoon oogcontact houden met andere mensen filmora effekte herunterladen. Het is te vergelijken met de rand van een normale bril, na een tijdje zie je het niet meer.

  Het scherm gaat pas aan als je dat zelf ook wil, dus er zit niet de hele tijd iets wat afleid in je zichtveld. Het scherm kan je aandoen door de zijkant van de bril aan te raken of door je hoofd achterover te houden (dat laatste ziet er soms vreemd uit in gezelschap) herunterladen.

  Belangrijkste is dat je niet constant wordt gebombardeerd met informatie, het is een selectie. E-mails komen binnen, sommige Twitter berichten en eens in het uur nieuwsberichten op jouw profiel afgestemd. Hoe meer diensten je aanzet hoe meer informatie, je hebt het dus zelf in de hand hoe gek je er van kan worden.

  remco-bron-google-glass

  “Maak je nu een foto/video van mij?”
  Het is bijzonder hoeveel mensen denken dat je ze constant opneemt download aol desktop gold. Dat is niet zo. Google Glass neemt niet zomaar foto’s of video’s, dat is iets wat je echt aan moet zetten en eerlijk gezegd maak ik niet zomaar foto’s of video’s van mensen waarmee ik praat of als ik over straat loop. Dat is gewoonweg niet zo heel interessant.

  Het is wel mogelijk onopvallend foto’s te nemen. Er is een ‘wink’ feature die een foto neemt zodra je een vette knipoog geeft microsoft word 2013 herunterladen. Mensen denken dan dat je of een zenuwtrek hebt of je iemand echt heel leuk vind…maar dat je een foto hebt genomen hebben ze meestal niet door. Video opnemen is iets moeilijker, zeker een langere video – dat moet je specifiek aanzetten.

  “Wat kan je er allemaal mee?”
  Dit is een moeilijke vraag om kort te beantwoorden. De standaard mogelijkheden van Glass zijn dingen als foto’s en video’s maken, e-mails lezen, Google zoekopdrachten doen (stem gestuurd) en bellen en hangouts (beeldbellen) doen legal children's films. Maar net als met de smartphone is er een app store met apps waardoor je opeens veel meer kan.

  Zo is er de app van Infostrada waarmee je van voetbalwedstrijden live doelpunten, kaarten en eindstanden door kan krijgen. Een CNN app waarmee je breaking news doorkrijgt inclusief een korte video (video kijken gaat verbazend goed op zo’n klein scherm). Met de Evernote app kan je notities maken en bekijken Download onedrive windows 10. Er is een recepten app waarmee je tijdens het koken een recept constant in beeld ziet. Met Worldlens kan je live Spaanstalige gedrukte tekst vertalen via de camera (heel bijzonder om mee te maken). En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is dus al een heel ecosysteem van leuke apps waarmee je heel veel kan en dat aanbod wordt met de dag groter en interessanter Download iphone 8 photos.

  “Hoe werkt het scherm / geluid / knipogen?”
  Het scherm is een prisma waarop de informatie wordt geprojecteerd. Voordeel daarvan is dat het scherm doorzichtig is en het er daarom uitziet alsof er een scherm voor je in de lucht wordt geprojecteerd op afstand. Het is dus niet zo dat je oog steeds op dichtbij / veraf / dichtbij hoeft scherp te stellen.

  Het geluid werkt via beengeleiding. Een kleine speaker trilt achter je oor op het bot waardoor je het geluid hoort diablo downloaden. Voordeel hiervan is dat de speaker vrijwel niet hoorbaar is voor de mensen om je heen, nadeel is dat in een drukke ruimte het slecht hoorbaar is. Er wordt ook een mono koptelefoon meegeleverd die je in dat soort situaties kan gebruiken.

  Binnen in de bril zit een sensor die je oog in de gaten houdt. Daarmee ‘ziet’ de bril ook je knipoog. Dit is ook de sensor die Google het meest interessant vind, ze kunnen namelijk de hele dag zien waar je naar kijkt en hoe je erop reageert door de veranderingen van je iris te meten…

  “Wat kost dat gpx files? / Kan je er één voor mij regelen?”
  $1500 en nee. De prijs is niet een ‘marktprijs’ maar soort entreeprijs. Google wil zeker weten dat Google Explorers echt serieus zijn en rekent daarom een vrij hoge prijs voor Glass. Het aanschaffen van Google Glass kan niet zomaar, daarom kan ik er ook niet zomaar één regelen voor mensen. Ten eerste moet je een invite krijgen (daar heb ik 8 weken op gewacht). Daarna moet de Glass in Amerika worden betaald en mag deze alleen maar naar een Amerikaans adres worden verzonden. Nederlandse Glass Explorers moeten dus niet alleen diep in de buidel tasten maar ook heel veel werk ervoor doen.

  “Mag ik hem op?”
  Ja natuurlijk! Ik vind het zelf dragen van Google Glass net zo leuk als het laten uitproberen door anderen die er nieuwsgierig naar zijn. Vind je het dus leuk om het zelf een keer uit te proberen dan kom ik graag een keer langs om meer over mijn wearable computing en Google Glass en de rol in het onderwijs te vertellen…en natuurlijk snuffel demo’s te geven! Op mijn website vind je hierover meer informatie.

  remcobronRemco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75