• 2 februari 2015
 • Ik heb virtual reality natuurlijk al eerder besproken in ICTrend 6.8 Oculus Rift virtual reality  en ICTend 7.5 Virtual Facebook school american truck simulator herunterladen? Toch ga ik het er weer over hebben. Waarom? Omdat er naast Oculus Rift nog twee prima opties bij zijn gekomen om virtual reality te gebruiken in het onderwijs download atmel studio.

  Samsung Gear VR
  De eerste optie is de Samsung Gear VR pymol for free. Deze komt voort uit een samenwerking van Samsung met Oculus, bekend als maker van de Oculus Rift-prototypes waar ik eerder over schreef. De VR bril gaat in Nederland €199 kosten en werkt alleen met de Galaxy Note 4 die erbij moet worden aangeschaft download keyboard Russian. De Note 4 wordt in een houder van de VR bril geschoven om gebruikt te worden. Daarna start de software, waarmee gebruikers virtuele werelden kunnen verkennen of games kunnen spelen met de €50 extra kostende gamepad whatsapp ohne google konto herunterladen.

  Zelf heb ik de Samsung Gear VR nog niet kunnen gebruiken maar de eerste reviews zijn zeer positief te noemen. Door de samenwerking met Oculus heeft Samsung het voor elkaar gekregen een prima virtual reality ervaring te leveren die voelt als fun, terwijl de ‘echte’ Oculus Rift meer voelt als volwassen mytaxi fahrer app herunterladen.

  Het handige van de Samsung Gear VR is dat je geen aparte PC nodig hebt zoals bij de Oculus Rift. Als je dus al een Galaxy Note 4 tot je beschikking hebt is het een prima manier om de wereld van virtual reality te betreden excel download mac free.

  De Samsung Gear VR bril komt begin 2015 op de Nederlandse markt.

  DIY VR: Google Cardboard
  Toch is er een nog betaalbaardere optie, namelijk Google Cardboard youtube videos com. Google lanceerde deze tijdens de Google I/O conferentie in 2014 als grapje, maar de cardboard is inmiddels een eigen leven gaan leiden. Voor tussen de $5 en $10 kan je in China een Google Cardboard bestellen.  Deze kan je – na het in elkaar vouwen van de doos – met de meeste Android telefoons direct gebruiken zeit podcast herunterladen.

  Het gevoel is natuurlijk niet hetzelfde als bij een Oculus Rift of zelfs de Samsung Gear VR, maar het benaderd het wel. Zeker als iemand voor de eerste keer deze vorm van virtual reality uitprobeert is het zeker een ‘wow’ ervaring crew 2 for free. Er zijn voor Google Cardboard verschillende apps beschikbaar  die gratis of voor een klein bedrag gedownload kunnen worden naar een Android telefoon. Bovendien is het mogelijk met de Android Camera App zelf ook een 360 graden foto om te zetten naar virtual reality voor Google Cardboard.

  Onderwijs
  Echte onderwijs apps zijn er nog niet voor de Samsung Gear VR of de Google Cardboard, maar het is zeker een ervaring die onderwijswaardig is. Bovendien zijn al deze virtual reality softwareplatforms open zodat iedereen er apps voor kan maken. Het is denk ik een kwestie van tijd tot de eerste afbeeldingen uit de boeken en tablets ook in een virtual reality wereld kunnen bekijken. Ik kan bijna niet wachten!

  remcobron Remco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75