• 18 september 2017
 •  

  Binnengekomen bericht – Pesten is van alle tijden. In het digitale tijdperk beperkt pesten zich niet meer tot het schoolplein, het is nu 24/7 download youtube videos mac. Veel jongeren hebben ermee te maken: of ze nu omstander zijn, zelf pesten of gepest worden. Om dit probleem aan te pakken lanceert KRO-NCRV in samenwerking met Stichting Kikid een online game: ‘Wij zijn LITherunterladen. Wij zijn LIT is de naam van de fictieve groep van de game. Jongeren gaan online in gesprek en krijgen zo meer zicht op hun eigen rol tijdens een pestsituatie ebooks kostenlosen deutsch amazon. De keuzes die de jongere maakt, beïnvloedt het gesprek in de groepschat, en stuurt zo het verhaal van ‘Wij zijn LITmit handy herunterladen. De game is een doorontwikkeling van de prijswinnende game ‘Iris’ en wordt gelanceerd in de Week Tegen Pesten van 18 – 22 september.

  Met deze innovatieve game wil de KRO-NCRV niet alleen op een nieuwe manier een maatschappelijke discussie aanzwengelen, maar ook nieuwe technologieën ontwikkelen om als mediabedrijf jongeren te bereiken flickr photos iphone. De game zorgt voor een real life experience die kinderen aanmoedigt inzicht te krijgen in hun eigen houding ten opzichte van pesten. In de game ‘Iris’ hadden jongeren contact met één virtueel personage; in Wij zijn LIT zijn dat er vier en maken jongeren deel uit van een interactief groepsgesprek and install windows 10 updates manually. De dialogen zijn geschreven met behulp van jongeren, en worden verrijkt met foto’s, audio en video.

  Met de WhatsApp game proberen we de wegkijkende omstander, die het gepest kan stoppen, te motiveren om hun mond te openen tegen pesten dsi games download for free. Vanaf 14 september is er een Snapchat filter beschikbaar om te laten zien dat jij je mond opent tegen pesten Download fonts for tattoos for free.

  Wij zijn Lit in de klas
  Stichting Kikid heeft lesmateriaal ontwikkeld dat aansluit op de game. Leerkrachten van het 2e en 3e leerjaar van het voortgezet onderwijs kunnen dit materiaal via de website van Kikid aanvragen, en naar eigen inzicht inzetten tijdens de lessen iphone reservekopie downloaden. Zowel de game als het lesmateriaal richten zich op het activeren van de omstanders en reikt concrete tools om pesten aan te pakken.
  Wil jij meedoen aan de Whatsapp game profilbilder herunterladen? Ga dan naar Wij zijn Lit.
  Of volg ons via Instagram.

  Samen tegen pesten
  Ook dit jaar is de KRO-NCRV de samenwerking aangegaan met stichtingen die veel hebben betekend in de opbouw van het verhaal, maar ook in de plek van deze game in de klas, door bijvoorbeeld het project op scholen onder de aandacht te krijgen. Stichting School en Veiligheid initieert jaarlijks de Week tegen Pesten en ondersteunt scholen met tips en tools voor het aanpakken en voorkomen van online pesten, stichting KIKID is al jaren toonaangevend op het gebied van theater voorlichting projecten en trainingen voor het VO over onder andere pesten, seksualiteit, alcohol en schulden.

  De Kindertelefoon heeft de expertise in huis om een luisterend oor te bieden aan kinderen die willen praten of vragen hebben over onder andere pesten en de KRO-NCRV weet als mediabedrijf jongeren in de doelgroep te bereiken. School en Veiligheid, Kikid en De Kindertelefoon en Nationale Academie voor Media en Maatschappij

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75