• 19 september 2017
 • Op opinie-site Komensky Post, verscheen onlangs het artikel De succesvolle combi van natuurkunde en informatica van de hand van Jan Lepeltak

  Natuurkunde is het enige eindexamenvak in havo en vwo waar informatica deel van uit-maakt let's dance. Het onderdeel fysische informatica is sinds 1992-1993 integraal deel van het natuurkundecurriculum. Leraren zijn nageschoold (zonder enige registerdwang); er is lesmateriaal en hardware beschikbaar; kortom het is een heus, serieus vakonderdeel geworden how to youtube music. Aan de vier in balans voorwaarden van Kennisnet lijkt te zijn voldaan. Hoe is dat zo gekomen?

  We bezochten in Amsterdam-Buitenveldert CMA pic collage herunterladen. Deze spin-off van de Universiteit van Amsterdam bestaat in 2017 dertig jaar. Begonnen begin 80’er jaren binnen de didactiek natuurkunde vakgroep aan de UvA en vanaf 1987 als Stichting Centrum voor Micro-computer Applicaties (CMA) eclipse download instructions. Vervolgens werkte CMA samen met het AMSTEL Instituut binnen de Bèta-faculteit (FNWI). Een overactieve decaan sloot dit gerenommeerde instituut om zijn bezuinigingsdoelstellingen te halen om vervolgens zelf na twee jaar weer naar het bedrijfsleven te verhuizen, waar hij ook vandaan kwam fortnite update schnelleren.

  De leidende figuur achter al deze initiatieven is Ton Ellermeijer ….

  Klik hier voor het hele artikel bij Komensky Post

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75