• 30 augustus 2002
  • Het omvangrijke computernetwerk Kennisnet, dat sinds deze zomer twaalfduizend scholen met elkaar verbindt, dreigt al onderuit te gaan voordat het goed en wel in de lucht is download funny gifs.

    Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCenW) slaagt er niet in de financiering rond te krijgen, zo verwacht directeur Toine Maes van de Stichting Kennisnet in De Volkskrant logo programming download for free.
    Kennisnet wordt dagelijks door ongeveer vijftigduizend leerlingen bezocht. Ze raadplegen voor verschillende leerterreinen gemiddeld ongeveer tien pagina’s herunterladen. Scholen betalen voor de aansluiting en het gebruik van Kennisnet circa tien euro per leerling per jaar. Het ministerie zou voor de aansluiting van alle scholen op Kennisnet en voor het gebruik van het netwerk jaarlijks 100 miljoen euro bijdragen a-gps daten herunterladen. Maar in het regeerakkoord is hier geen rekening mee gehouden. Ook ontbreekt een post van 95 miljoen euro voor de verdere ontwikkeling van ict in het onderwijs antivirus program for free.
    Kennisnet-directeur Maes zegt niet te verwachten dat het benodigde geld nog beschikbaar komt. “OCenW zegt nog altijd met  het probleem bezig te zijn dj for free. Maar die komen vast met een tussenoplossing, voor een dubbeltje op de eerste rij.” Maes verwijst in De Volkskrant nog naar de feeststemming in juni, toen de laatste school op het netwerk werd aangesloten icloud drive dateien downloaden. “Het feestje van de opening is amper voorbij en nu kunnen we alweer de begrafenis gaan organiseren.”

    Bron: Marten Dijkstra – Computable

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75