• 2 december 2015
 • Binnengekomen bericht
  Pedagoge Ilse Godtschalk heeft zich onlangs gevoegd bij het team van Bureau Jeugd & Media. Ze vertelt over Movietrader, het programma waarmee je video’s interactief maakt. Zij ontwikkelde dat een aantal jaren geleden in de vorm van een Mediawijsheid-quiz youtube video downloaden naar iphone. In het kader van de Week van de Mediawijsheid zetten we deze Quizkaart in de spotlight.

   

  Sinds kort ben ik ook betrokken bij Bureau Jeugd & Media en zal ik als pedagoog me gaan toeleggen op het gebruik van video in het onderwijs classic shell german free. Wilt u daar iets over weten, dan ben ik uw vrouw. Ik ben de ontwikkelaar van Movietrader, software die video interactief kan maken op een heel gemakkelijke manier. Scholen kunnen daar zelf mee aan de slag en ik kom dan ook graag op uw school vertellen hoe dat werkt, en wat de mogelijkheden zijn van video in het onderwijs in het algemeen facebook videos herunterladen ios app.

  Mediawijsheid Quizkaart

  Veel leerlingen in groep 8 zullen tijdens de Week van de Mediawijsheid2015 #WvdM15 via de bibliotheek weer kennis hebben gemaakt met de Mediawijsheid Quizkaart van Movietrader. De Oba (Amsterdam), bibliotheken in Utrecht en Hilversum onder andere, maken er gebruik van. En sinds kort is de Quizkaart ook beschikbaar voor scholen smart life app herunterladen.

  Mediawijsheid Quizkaart
  De Mediawijsheid Quizkaart bestaat uit negen interactieve filmpjes, met meerkeuze-vragen en doe-opdrachten. Je moet er wel voor online natuurlijk. Elk filmpje eindigt met een opdracht, waarbij leerlingen de informatie uit de film moeten toepassen op hun eigen situatie youtube video smartphone. Ook gaan ze op zoek naar antwoorden. 

 Als de leerlingen de vragen in de filmpjes goed beantwoorden, krijgen ze punten. Als de filmpjes zijn bekeken en alle vragen zijn beantwoord, zien de leerlingen hun eindscore en weten ze hoe mediawijs zij zijn. 

En zo kun je ook bekijken welke klas het hoogst gescored heeft, of zelfs welke school. Als bibliotheek kun je daar een competitie aan verbinden herunterladen. Elk jaar weer voor groep 7 en 8.

  Uiteraard hoeft het spelen van de Quizkaart niet
  beperkt te worden tot de Week van de Mediawijsheid.

  Ook voor brugklas

  Het mediagebruik wordt ineens een stuk intensiever wanneer kinderen de overstap maken van het primair- naar het voortgezet onderwijs en een nieuwe levensfase ingaan Download bengal game for free. Dat is leuk en uitdagend, maar vraagt wel om extra aandacht voor de valkuilen. Kinderen moeten dus al vroeg nadenken over vragen als ‘wat is er eigenlijk over mij te vinden op internet? Wil ik dat well? En wat kan ik geloven van wat op internet staat en wat niet? Maar ook: wat is een leuke manier om te flirten op internet? Hoe doe je dat zonder dat het mis gaat download quicksupport? De thema’s die thuishoren bij mediawijs opvoeden zijn zo langzamerhand wel bekend. Maar hoe breng je ze zodat jonge pubers onze wijze lessen ook willen horen?

  De kern van de aanpak van Movietrader is dat je video gebruikt maar nooit zonder meer: er moet altijd iets aan worden toegevoegd zodat leerlingen gaan nadenken over wat ze zien en horen minecraft pocket edition for free. Wat vinden ze daar zelf van? Hebben ze de informatie verwerkt en begrijpen ze alles wel? Door de interactie toe te voegen met behulp van de software van Movietrader, wordt het ineens een aantrekkelijk en effectieve manier van leren.

  De Mediawijsheid Quizkaart is dus gebaseerd op een didactisch principe dat ook voor andere onderwerpen kan worden ingezet. Voor meer informatie, zie ook movietrader.nl freestyle script kostenlosen. Neem gerust contact op met mij, ilse.godtschalk@bureaujeugdenmedia.nl.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75