• 8 juli 2002
  • Onlangs is in Den Haag het Platform Virtuele School opgericht. In dit platform werken vertegenwoordigers uit onderwijs en bedrijfsleven samen aan de totstandkoming van individueel onderwijs met behulp van ICT herunterladen.

    De virtuele school is volgens de initiatiefnemers het concept van de school van de toekomst. Dankzij moderne media zoals internet, computers en DVDs is het volgens hen mogelijk om op grote schaal, en tegen lage kosten, individueel onderwijs aan te bieden from zdf mediathek.

    Deelnemers aan het platform zijn onder andere Cap Gemini Ernst en Young, PinkRoccade, het Northgo College uit Noordwijk en het Pleincollege Bisschop Bekkers uit Eindhoven download diashow for free german. Beschermheer van het platform is Wim Deetman, burgemeester van Den Haag. Het eerste initiatief van het platform was het ontwikkelen van een businesscase voor de virtuele school voor Nederlandse kinderen in het buitenland modern family bei netflix herunterladen.

    Het concept van de virtuele school moet echter nog wel grotendeels worden ontwikkeld. Er bestaan al wel voorlopers, zoals e-learning (het op afstand via internet volgen van onderwijs), digitale leeromgevingen en het Nederlandse Kennisnet (het netwerk dat alle scholen in Nederland verbindt) herunterladen.

    Bron: Automatisering Gids

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75