• 19 februari 2014
 • Wieke Heikoop van De Rijdende School testte de Acer Iconia W510 tablet voor ICTnieuws.nl
  Wieke: blij verrast las ik het mailtje dat ik was uitgekozen om een Acer tablet te testen. Binnen een paar dagen werd het pakket hier afgeleverd en omdat dat precies aan het begin van mijn vakantie was, besloot ik het device alvast uit te pakken om er op die manier vertrouwd mee te raken yugioh pro herunterladen.

  Ik wilde dit device testen door het in te zetten tijdens de individuele begeleiding die ik 2x per week aan een van onze leerlingen geef. Deze leerling krijgt extra begeleiding op het gebied van spelling, onder andere doordat hij dyslexie heeft.

  Ik ben blij dat ik zelf het device al heb uitgepakt en heb getest, want ik heb ongeveer per keer 2 uur tot mijn beschikking om met de leerling te werken, en ik vond het uitvogelen van het instellen een behoorlijk tijdrovende klus spss universiteit suffer. Ik denk dat ik daar zeker een uur zoet mee ben geweest.

  WiekeHeikoop-2

  Na de kerstvakantie was het dan eindelijk zo ver, ik nam de tablet mee naar Johan en vol verwachting is hij ermee aan de slag gegaan. We hebben vooral gekeken wat het verschil was ten opzichte van het werken met de iPad (die ik meestal inzet bij zijn individuele begeleiding) en het werken met een laptop download for free writing program german windows 7.

  Ik had voor Johan een eigen account aangemaakt binnen het device. Dit vind ik een voordeel, je kunt meerdere users hebben op hetzelfde account en een ieder kan zijn bureaublad instellen naar eigen smaak. Wel draaiden al deze users op hetzelfde Microsoft account, dat is dus nog steeds mijn privéaccount. Voor het testen heb ik niet uitgeprobeerd of je ook met meerdere Microsoftaccounts kunt werken; dit voor het in de drive opslaan van bestanden en/of aankopen in de store antivirus gratis herunterladen.

  AcerIconia

  Wat ons direct opviel was het zeer beperkte aanbod van apps in de winkel. Er zijn voor Microsoft heel weinig applicaties te vinden, en degenen die er zijn, zijn vaak betaald en voornamelijk gericht op de zakelijke gebruiker; voor het onderwijs zijn de opties helemaal minimaal song herunterladen mp3. Een groot nadeel vind ik zelf de verplichting om Officeprogramma’s in Skydrive te moeten gebruiken, zeker omdat hier een betaald abonnement aan vast zit. Ook vonden we het device in combinatie met het toetsenbord niet heel erg lichtgewicht, het is bij elkaar een flink gewicht. Het formaat van het scherm is wel mooi; het is een wideview scherm briefkopf herunterladen. Even wennen, maar voor webpagina’s wel prettig lezen. Het beeld is ook erg mooi en scherp.

  Omdat er voor ons doel weinig apps waren, hebben we spellingsoefeningen op Ambrasoft online gedaan.

  WiekeHeikoop-3

  Omdat Johans school net verhuisd is naar een nieuw gebouw, is er nog geen wifi aanwezig herunterladen. Ik was dus afhankelijk van mijn telefoon als internethotspot. Dit ging op zich prima, al was er enige vertraging tussen het moment van typen en het moment dat de letters ook daadwerkelijk verschenen. Wel merkte hij op dat je de tablet op deze manier eigenlijk altijd als toetsenbord gebruikt, je maakt nauwelijks gebruik van de touchmogelijkheden. Het voordeel vond hij dan weer dat het scherm niet zo vies werd door vingers.

  Johan over de Acer:

  • Hij typt fijn firefoxen — gratis webbrowser — mozilla! Ik vind het fijn om hem als laptop te gebruiken.
  • Leuk om iets nieuws te proberen, want ik ben de iPad gewend.’
  • Fijn dat er bepaalde programma’s al op staan.
  • Moet wel een beetje wennen aan Windows 8.

  Mijn mening
  Een mooi apparaat, vooral goed inzetbaar als lichtgewicht laptop download minecraft for pc for free. Omdat het een Windowsmachine is, werkt de besturing wel vrij eenvoudig. Je bent hier al aan gewend. Toch vond ik de tablet niet heel erg intuïtief, ik klik nog geregeld verkeerd als iets in bepaalde instellingen wil veranderen. Wel fijn is dat je oudertoezicht kunt instellen. Na een bepaalde periode krijg je als ouder/leerkracht een overzicht van bezochte websites in je mail herunterladen. Jammer is dat je de tablet niet zoals de iPad kunt blokkeren zodat kinderen niet zomaar uit een app kunnen. Vooral bij het gebruik met jongere kinderen vind ik dit een heel fijne optie in de iPad waar ik veelvuldig gebruik van maak.

  WiekeHeikoop-4

  Ook fijn is dat veel websites zijn ontwikkeld voor Microsoft, en dus ook geen gedoe met flash of dit omzeilen met bijvoorbeeld iSwifter.

  Het Windowsplatform vind ik hem nog tekortschieten voor het gebruik in de klas. Ik mis echt de vele educatieve apps waar je bij Apple gebruik van kunt maken. Ook zie ik, behalve het formaat en de optie om de tablet makkelijk te kunnen losklikken van het toetsenbord om bijvoorbeeld foto’s te maken, nog niet echt de meerwaarde van dit device ten opzichte van een gewone laptop.

  Ik wil het device zeker vaker gaan inzetten bij de (individuele) begeleiding van leerlingen, want er zijn vast nog mogelijkheden die ik nog niet heb kunnen onderzoeken.

  WiekeHeikoop-1Wieke Heikoop (zie ook Kermisjuf) is werkzaam bij Stichting De Rijdende School. Ze verzorgt hierbij het onderwijs aan kermis- en circuskinderen op locatie. Ze is een enthousiast gebruiker van sociale media en nieuwe tools in haar onderwijs. Juist doordat zij werkt met een gemêleerde leeftijdsgroep op diverse locaties, kunnen deze tools veel toevoegen aan haar lessen.

  Ook vindt ze het belangrijk dat ze zoveel mogelijk aansluit bij de belevingswereld van kinderen. In 2012 won zij de Innofun Award en werd ze tweede tijdens de Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media met het project Hallo Wereld.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75