• 25 november 2015
 • Het boek Samen de online wereld verkennen‘ van Niels Baas is een reisgids voor in de klas en thuis microsoft teams app. Kinderen gaan op steeds jongere leeftijd de online wereld verkennen. Het is een taak voor ouders en leerkrachten om hen daarbij te begeleiden. Net als in de echte wereld moet je leren waar online de kansen liggen en wat risico’s zijn download spotify lied. Niels is op zich al een goede reisleider in de online wereld als oprichter van ‘Cyberpesten de baas‘ maar in dit boek heeft hij nog wat andere reisleiders ingeschakeld Download free games solitaire. Experts als kinderombudsman Marc Dullaert, digitaal wijkagent Boudewijn Mayeur en gedragsbioloog Patrick van Veen delen hun ervaringen en tips met de lezer herunterladen. Daarnaast krijgt Niels ondersteuning van zes leerlingen vanuit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs . In het eerste deel van het boek deelt de auteur zijn ONLINE-tips met je:

  • Ook al ben je het misschien niet, ben positief over de online wereld
  • Natuurlijk kun jij het ook leren
  • Laat je rondleiden door je kinderen
  • Instrueer, voor en na verkenning van de online wereld
  • Nul digi-kennis nodig
  • En weer opstaan

  NielsGrIn het tweede deel van het boek richt hij zich op de uitdagingen in de online  wereld herunterladen. Vanzelfsprekend wordt er uitgebreid stil gestaan bij het ontstaan en bestrijden van cyberpesten. Je krijgt praktische tips hoe cyberpesten tegen te gaan in de klas en wat je als ouder kunt doen als jouw zoon of dochter het slachtoffer is top 2000 downloaden mp3 gratis 2017. Ook aan online kinderlokken (grooming) en het sturen van seksueel getinte foto’s (sexting) wordt ruim aandacht besteed. Deze week kwam er nog een groot incident rondom sexting in de media spider solitär gratis herunterladen. Iemand had zich voorgedaan als lid van de populaire boyband B-Brave en op die manier vele jonge meisjes verleid om zich uit te kleden voor de webcam. In het boek vind je goede adviezen van opvoedingsdeskundige Jacqueline Kleijer en seksuologe Astrid Kremers over hoe hier mee om te gaan download English audiobooks for free.

  Samen de online wereld verkennen is een heel praktisch en informatief boek voor ouders en leerkrachten die meer willen weten over de wereld waarin hun leerlingen of kinderen zich begeven app herunterladen sony tv. Persoonlijk vind ik het jammer dat ondanks de positieve toon van het boek er vooral aandacht wordt besteed aan de negatieve effecten van het online zijn sims 4 dresses download. Als je een online wereld gaat verkennen zou je ook tips kunnen geven hoe je kinderen begeleidt bij het opzetten van een eigen YouTube kanaal, een eigen blog of vlog. Hoe je sociale media of apps kunt gebruiken bij het organiseren van je schoolwerk of welke games niet alleen maar tijdverdrijf zijn maar waarvan je ook nog wat kunt leren. Internet en sociale media maken deel uit van de leefwereld van kinderen en pubers. Het gaat niet meer over. Omdat veel ouders en leerkrachten niet vertrouwd zijn met deze wereld kunnen zij wel een reisleider gebruiken zodat zij op hun beurt hun kinderen kunnen begeleiden. Aan Niels Baas hebben ze dan een goede gids.

  Tessa van ZadelhoffWarempel

   

   

   

  Samen de online wereld verkennen – Niels Baas
  Uitgeverij Pica/Abimo – Euro 26,95

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75