• 26 november 2015
 • Persbericht
  Basisschool De Meander uit Ootmarsum is de grote winnaar van de RED Engineers Challenge 2015 download sims cc. Deze challenge voor kinderen vond zaterdag 21 november in Enschede plaats. Op deze dag steden 34 basisschoolteams (groep 7-8) tegen elkaar om wie de snelste, meest innovatieve solarwagen van LEGO heeft gebouwd herunterladen.

  Ruim 1000 bezoekers waren zaterdag aanwezig bij Saxion Hogeschool Enschede om de leerlingen aan te moedigen. De LEGO solarwagen van de ‘RED Engineers’ werd beoordeeld door de jury op de onderdelen ‘race’, ‘poster en presentatie’ en ‘techniek, duurzaamheid en innovatie the walking dead herunterladen. ‘Het was een geweldige dag, vol energie, teamwork en met vooral heel veel enthousiasme van de kinderen, hun ouders en begeleiders’, aldus juryvoorzitter Jeff de Ruyter (projectleider, LEGO Education Innovation Studio) download abton.

  redfoto

  Prijswinnaars
  De teams waren opgeroepen tot creativiteit en ‘teamwork’ en zijn daar uiteindelijk ook op beoordeeld postbank finanzassistent app herunterladen. OBS Het Wooldrik won in de categorie ‘techniek, duurzaamheid en innovatie’. Het team met de snelste solarwagen was OBS Widerode. Basisschool De Meander won in de categorie ‘poster en presentatieherunterladen. Deze school heeft ook gemiddeld het hoogst gescoord en won daarmee de overall prijs 2015.

  De 34 teams bestonden uit 10 leerlingen (groep 7 en 8) en een teamcoach (leerkracht of ouder) monopoly classic kostenlos downloaden. Vanuit de organisatie werden de teams de afgelopen zeven weken ondersteund door speciale studentbegeleidingsteams van Saxion en de Universiteit Twente gute apps zum musiken iphone. Ze hebben de solarwagen eerst zelf ontworpen en daarna gebouwd met LEGO-materiaal dat beschikbaar is gesteld door LEGO Education.

  Mee(be)leven online
  De challenge was niet alleen op locatie te bewonderen, maar ook via een LIVEBLOG van Jij & Overijssel stronghold for free. Tevens verzorgde TV Enschede FM tussen 15:00 en 17:00 uur een LIVESTREAM via YouTube. In de aanloop naar de RED Engineers Challenge werden alle teams via het wekelijkse ‘RED Engineers Journaal’ meegenomen in het creatieve proces rondom solarwagens, zonne-energie en zon Download dj samples for free. Ook was het journaal op locatie om ontwikkelingen op de scholen op de voet te volgen. De ‘RED Engineers Journaals’ zijn nog online te bekijken via twente.com/redengineers.

  Samen werken aan innovatie
  Twente Branding, Saxion en Universiteit Twente organiseren, in samenwerking met een aantal sponsoren zoals Boeing en LEGO Education/Heutink, de challenge. Een belangrijk onderdeel is om te proberen kinderen te enthousiasmeren en te interesseren voor wetenschap en technologie. Natuurlijk kan één event hier niet voor zorgen. Wel kan het, samen met de inzet van de onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid, op de lange termijn bijdragen aan de kijk van jongeren op techniek, de maatschappelijke betekenis daarvan en een breder perspectief op mogelijke vervolgstudies. Dat is hard nodig gezien de groeiende vraag naar goed geschoolde technici in de toekomst.

  Kijk voor meer informatie op twente.com/redengineers.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75