• 9 januari 2015
 • Blij verrast was ik, toen ik hoorde dat ik de nieuwste Samsung Galaxy Tab S 10.5 tablet mocht uitproberen in de klas. Zelf was ik al in het bezit van een Samsung tablet, maar dan een oude versie en slechts 7 inch groot. Ik keek dan ook mijn ogen uit, toen ik de tablet voor het eerst in mijn handen had.

  Het eerste dat opvalt aan de tablet is hoe dun en licht deze is. Het weegt slechts 465 gram en is maar 6,6 mm dik. Behalve dat ik bang was dat ik de tablet uit mijn handen zou laten vallen, maakte ik mij ook zorgen om hoe de leerlingen er mee om zouden gaan. Mijn leerlingen gaan namelijk niet altijd even voorzichtig met hun spullen om.

  GalaxyTabS5

  Een van mijn collega’s heeft een Ipad mini en gebruikt deze ook in de klas autocad program for free. Hier heeft zij een speciale behuizing voor aangeschaft, zodat deze tegen een stootje kan. Een van de eerste dingen die ik dan ook deed, was zelf een beschermcover aanschaffen voor de tablet. Anders durfde ik de tablet niet te gebruiken in de klas, daar is deze te fragiel voor. Een speciale behuizing zoals je voor de Ipad hebt, kon ik zo snel niet vinden voor deze tablet. Vandaar dat ik een simpele cover kocht.

  Het beeld van de tablet is super scherp, wat een verschil met mijn oude Samsung tablet! Deze tablet is voorzien van een van de nieuwste schermen, namelijk een amoled-scherm. Als je eenmaal met dit scherm gewerkt hebt, vallen andere oudere modellen meteen tegen Download windows 10 online. Het went snel zo’n mooi scherm. In mijn mentorklas hebben de leerlingen sinds dit schooljaar de beschikking over een eigen laptop. Daarnaast gebruiken ze voor ieder vak nog gewone lesboeken. Voor sommige vakken is er wel de beschikking over een digitale versie van het boek, maar de laptop is daar nog geen officiële vervanger voor. Toen de leerlingen de tablet zagen, vroegen zij al snel waarom zij geen tablet gekregen hadden. Veel leerlingen gaven aan dat zij liever een tablet gehad hadden, dan een laptop.

  Vooral het gewicht was een issue. Deze tablet van Samsung is licht en stop je zo in je tas (mits deze goed beschermd is natuurlijk!). Een laptop is veel zwaarder, zeker als je al een tas vol boeken hebt. Ook voor de docent is dit natuurlijk een voordeel, vooral als je zoals ik bijna ieder lesuur van lokaal moet verwisselen herunterladen.

  De accu van de tablet gaat gemakkelijk een hele dag mee. Sterker nog, ik hoefde de tablet maar eens in de 2 a 3 dagen op te laden. Dat is met mijn Samsung telefoon wel anders. De tablet heeft een speciale zwart – wit functie. Dit is een batterij besparende functie, waarbij je dus nog langer met je accu doet. Erg handig, maar we hebben het eigenlijk niet gebruikt. In de klas heb ik de tablet vooral ingezet als middel om te differentiëren. Voor leerlingen die wat meer ondersteuning nodig hadden, of juist voor leerlingen die wat meer uitgedaagd konden worden.

  GalaxyTabS5-4

  Van te voren had ik er daarom al verschillende applicaties en favoriete links opgezet fack ju göhte 3 free. Onder andere ExamTime, Quizlet en WRTS om te oefenen met begrippen en jaartallen. Maar ook verschillende links naar bijvoorbeeld de stercollecties van VO-content. En natuurlijk de digitale boeken van de methode. Zelf geef ik Nederlands, geschiedenis en het leergebied mens & maatschappij. Voor deze vakken is er vanuit de methode al veel digitaal beschikbaar.

  Ik geef les aan leerlingen op het VMBO, waaronder een deel LWOO leerlingen. Leerlingen die wat meer ondersteuning kunnen gebruiken. De tablet kan op deze manier een vorm van ondersteuning geven. Leerlingen kunnen de tablet gebruiken om een instructiefilmpje mee te bekijken, extra te oefenen met lesstof of bijvoorbeeld een verdiepingsopdracht mee te maken windows error repair tool. De mogelijkheden zijn enorm, helaas was ik natuurlijk wel beperkt tot 1 tablet.


  Reacties leerlingen Samsung Galaxy Tablet

  • Eunice (14 jaar)
   Ik vind de tablet erg mooi. Het is veelmakkelijker om mee te nemen dan mijn laptop. Omdat ik dyslectisch ben maak ik veel gebruik van gesproken teksten. De computerstem klinkt op de tablet beter dan op mijn laptop. Wel zou ik er een andere hoes om heen doen, deze is niet ‘ Eunice – proof’ .
  • Imme (14 jaar)
   Wow! Ik zou zo’n tablet zelf wel willen hebben. Hij is heel dun en heel snel. Voor school is het ook handig, waarom hebben we er niet meer eigenlijk?
  • Stefan (14 jaar)
   De tablet is heel dun en heeft een mooi scherm youtube video with subtitles.

  Een groot deel van de zaken die ik nu noem, is ook mogelijk met een laptop. Maar veel leerlingen gaven aan dat zij het gebruik van een tablet gemakkelijker vinden. Vooral door het formaat en het gewicht, het is iets wat je even snel tussendoor pakt. Met een laptop doe je dat toch minder snel. Het switchen van verschillende accounts om bijvoorbeeld oefentoetsen van de methode te maken was niet altijd even gemakkelijk.  Wel is er de mogelijkheid om met behulp van een vingerprint scanner over te schakelen naar verschillende gebruikersaccounts. Dit vond ik zelf een beetje onhandig, ik kreeg het dan ook niet helemaal voor elkaar.GalaxyTabS5-5

  Iedere twee weken heb ik een leesuurtje met mijn leerlingen voor het vak Nederlands. Een van mijn leerlingen wilde graag op de tablet een boek lezen. Jammer genoeg was het aanbod voor Nederlandstalige boeken een beetje schaars. Vandaar dat deze leerling een Engelstalig boek dit uur gelezen heeft Download windows 10 update for free. Voor een keertje niet erg natuurlijk, we moesten tenslotte de mogelijkheden testen! Dit schooljaar werken we op mijn school met het toets programma Quayn, de opvolger van Wintoets. Voor het leergebied mens & maatschappij zijn wij dit jaar overgestapt op digitaal toetsen. Ook op de tablet is dit toets programma goed te gebruiken. Voor leerlingen om een toets te maken, maar ook voor docenten om een toets na te kijken. Zelf vond ik het handig om achterin de klas te staan. Zodat ik op de beeldschermen van de leerlingen kon kijken en tegelijkertijd alvast een gedeelte kon nakijken.

  Voor de docent is deze tablet ideaal in gebruik. Ik kan gemakkelijk met de Magister app cijfers invoeren of iets in de agenda van leerlingen zetten fallout 3 kostenlos vollversion. Ook tijdens vergaderingen is het gemakkelijk om benodigde documenten er snel bij te pakken. Maar ook foto’s maken, filmen, of het maken van digitaal lesmateriaal gaat razendsnel. Ik gebruik zelf de screencast applicatie Lensoo Create, dit is vergelijkbaar met de app ‘Explain everything’ . Maar dan voor Android en gratis. Het switchen tussen verschillende applicaties gaat razendsnel.

  Eigenlijk heeft deze tablet maar een nadeel. En dat is gelijk een hele vervelende. Hij laadt vreselijk langzaam op! Zoals ik al eerder aangaf, gaat de accu van de tablet gemakkelijk een lesdag mee. Normaal gesproken doe ik met een volle accu, ongeveer 2 a 3 dagen Download the office program for free. Maar het opladen van de tablet gaat tergend langzaam en duurt een aantal uur. Dat is jammer. Maar als je de tablet ’s nachts aan de lader doet, hoeft het geen probleem te zijn.

  GalaxyTabS5-3

  Eindconclusie
  De Samsung Galaxy Tab S 10.5 is een super dunne en lichte tablet. Dit is een voordeel, maar voor gebruik in het onderwijs is daarom een sterke behuizing als cover zeker een vereiste. De tablet is gemakkelijk door iedereen te gebruiken. Je schakelt snel tussen de verschillende applicaties. Het scherm is erg scherp, werkelijk een lust voor het oog. Als je met deze tablet gewerkt hebt, vallen andere oudere modellen al snel tegen ios 10 iphone 4. Bovendien heeft de tablet een langdurig werkende accu. Daardoor is de tablet goed te gebruiken in het onderwijs. Niet alleen door leerlingen, maar ook door docenten. Het opladen van de tablet is een tijdrovende klus.

  Pluspunten

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Laag gewicht, makkelijk mee te nemen
  • Snel, schakelt snel tussen verschillende apps
  • Scherp beeld, amoled-scherm

  Minpunten

  • Voor gebruik in onderwijs is een speciale behuizing noodzakelijk
  • Tablet laadt zeer langzaam op

   

  MaaikeZijn Maaike Zijm
    Docent op OSG de Hogeberg Texel

   

   

   

   


  Reactie Samsung

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75