• 18 november 2002
  • Het kabinet stelt op voorstel van staatssecretaris Van Leeuwen van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen vanaf 2004 55 miljoen euro beschikbaar voor Kennisnet, de internetvoorziening voor scholen sonic pc games for free. Het grootste deel, 45 miljoen euro, gaat direct naar scholen, die hiermee meer keuzevrijheid krijgen. Het resterende bedrag wordt besteed aan centrale voorzieningen waaronder het waarborgen en waar nodig verbeteren van de kwaliteit van het netwerk en het ondersteunen van scholen bij de keuze voor hun internetvoorziening sonos app mac.

    Het contract met nl.tree, het samenwerkingsverband van kabelbedrijven dat de afgelopen jaren Kennisnet realiseerde, loopt eind 2003 af download funny pictures. Het kabinet wil het contract niet in de huidige vorm voortzetten. De stichting Kennisnet is gevraagd een advies uit te brengen over de inrichting van de infrastructuur herunterladen. Hieruit blijkt dat ontwikkelingen in het onderwijs en in de markt nieuwe afspraken nodig en mogelijk maken. Bovendien willen een aantal instellingen in het beroepsonderwijs, regionale samenwerkingsverbanden en grote scholen voor voortgezet onderwijs meer keuzevrijheid dan nu mogelijk is https //zoom.us herunterladen. Het gaat dan met name om de samenstelling van het internetdienstenpakket.

    Omdat het grootste deel van de internetdiensten voor scholen ruimschoots voorhanden is in de markt, zullen diensten alleen centraal worden aangeboden als dat nodig is herunterladen. Concreet gaat het om de volgende diensten:



    • het toegankelijk maken van educatieve content en diensten via het kennisnetplatform;


    • de ontwikkeling van een keurmerk voor internetproviders, dat het voor scholen gemakkelijker maakt een keuze te maken uit aanbieders in de markt;


    • de ondersteuning van scholen bij de inrichting van de internetvoorziening en een autorisatie- en authenticatiedienst, die de levering van betaalde content van met name van educatieve uitgeverijen mogelijk maakt solothurn tax 2019.
      Met het kabinetsvoorstel komt er een einde aan de centrale financiering van het onderwijsnetwerk vanuit de overheid en de onzekerheid over de meerjarige financiering van de internetvoorziening dwg trueview 2019 download kostenlos. Op dit moment betaalt de overheid de aansluitingen en aansluitkosten van scholen direct aan nl.tree. Voor het overige ontvangen de scholen voor het afnemen van diensten een kostendekkende vergoeding van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en


    • Wetenschappen android bevor sie den anhang herunterladen können müssen sie die email herunterladen. Vanaf 1 januari 2004 gaat het merendeel van het geld direct naar de scholen. Voorts wordt onderzocht of dit in 2004 kan worden toegevoegd aan de lumpsum voor scholen spiele zum kostenlos herunterladen. Hierdoor krijgen scholen meer eigen verantwoordelijkheid voor de integratie van ICT in het onderwijs. Om de continuïteit van de voorziening na 2003 te waarborgen zullen reeds de nodige voorbereidingen worden getroffen. Dit loopt vooruit op de definitieve besluitvorming door een nieuw kabinet.

    Verder zal worden onderzocht in welke gebieden in Nederland scholen alleen tegen hoge kosten de eigen internetvoorziening tot stand kunnen brengen, omdat de markt nog onvoldoende is ontwikkeld. Voor deze scholen worden de verschillende opties in kaart gebracht.

    Bron: RVD, 15.11.2002

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75