• 4 februari 2003
  • In de tweede fase van het voortgezet onderwijs lijkt het aantal studielasturen voor informatica fors te worden uitgebreid. Inhoudelijk verandert het keuzevak voorlopig niet video aus facebooken online. Dat valt af te leiden uit voorstellen die zijn gedaan in de nota ‘Ruimte laten en keuzes bieden in de tweede fase havo en vwo’, na overleg tussen het ministerie van Onderwijs en organisaties uit het onderwijsveld video wdr mediathek. Hierin wordt voorgesteld het aantal studie-uren van het vak informatica op het vwo uit te breiden van 280 naar 440 en op het havo van 240 naar 320.

    Docenten, onderwijsorganisaties als HBO-I en de Informaticakamer en brancheverenigingen reageren verheugd op de plannen netflix can be downloaded. Dit schooljaar bieden zo’n driehonderd van de zeshonderd scholen in het voortgezet onderwijs in ons land het keuzevak informatica. Zo’n 10 tot 25 procent van de havo- en vwo-scholieren die informatica kunnen kiezen in de bovenbouw, kiest het ook daadwerkelijk roblox downloaden chromebook. Dat informatica nog steeds geen verplicht vak is, is Sylvia Roelofs, directeur van Nederland-ICT, een doorn in het oog. “Het is belangrijk om de interesse voor ICT zo vroeg mogelijk te bevorderen en de doorstroom naar ICT-studies, die nu terugloopt, te bevorderen vmware tool herunterladen. Straks slaat het overschot op de arbeidsmarkt weer om in een tekort en hebben we een groot probleem”, meent Roelofs.

    Roelofs benadrukt dat, nu het vak wordt uitgebreid, de komst van een vierjarige eerstegraads docentenopleiding informatica nog belangrijker is geworden autorennen games download for free. Docenten kunnen nu alleen versneld worden omgeschoold tot informaticadocent via het Consortium Omscholing Docenten Informatica (CODI). “Goed gekwalificeerd personeel is een must als het aantal studielasturen wordt uitgebreid”, zegt Roelofs deutschrap beats free. Diverse universiteiten zouden momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van zo’n opleiding. Naar verwachting zullen universiteiten nog dit jaar aankloppen met concrete voorstellen bij OC&W herunterladen.

     

    Bron: Automatisering Gids

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75