• 2 februari 2016
 • Minister Koenders daagt Europese whizzkids uit apps te bouwen voor een transparanter Europa

  Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders daagt Europese software ontwikkelaars uit apps te bouwen die de transparantie van EU besluitvorming verbeteren seekarten herunterladen kostenlos. De minister lanceerde samen met transparantie voorvechter Open State Foundation een open data App Competitie voor de ‘whizzkids van Europa’.

  Minister Koenders lanceerde de competitie als vervolg op zijn oproep vorig jaar om met digitale technologie “de zwarte doos te openen en het licht aan te doen in Brussel” herunterladen. Met de competitie doet Koenders zelf een voorzet voor dit proces. Hij roept programmeurs op om de vertaalslag te maken, van open data, naar inzichten die voor alle Europeanen van waarde zijn en om Brusselse besluitvorming voor Europeanen inzichtelijker te maken download microsoft office for free 2016.

  ’Ik heb groot vertrouwen in de creativiteit en innovatiekracht van burgers om ons met technologie te verrassen en apps te ontwikkelen die meer inzicht geven in Europese besluitvorming en die beter gebruik maken van de reeds beschikbare open data”, aldus Koenders herunterladen. “Overheden moeten zich afvragen welke data burgers echt willen”, zegt Arjan El Fassed, directeur van mede-organisator Open State Foundation. “Deze evenementen en de applicaties die ze opleveren, kunnen als katalysator dienen voor het verbinden van burger en Europese Unie youtube audio herunterladen iphone. Burgers zullen steeds meer transparantie eisen en de EU zal hierop een antwoord moeten geven”.

  Er bestaat al een verscheidenheid aan apps die van open data gebruikmaken, ook op gebied van transparantie download readly. Zo zijn er apps die laten zien hoe Europarlementariërs stemmen of welke Eurocommissaris welke lobbyist ontmoet. Maar volgens Koenders is er meer mogelijk, en zeker op het gebied van transparantie van EU besluitvorming what is meant to be.

  Als onderdeel van de App Competitie zullen ook verschillende Nederlandse ambassades hackathons (‘Diplohacks’) organiseren. De ambassades zullen hiermee ook binnen hun eigen netwerken op zoek gaan naar nieuwe innovatieve ideeën fotoen van iphone naar ipad. De winnaar van de competitie wordt op 1 juni bekend gemaakt tijdens TransparencyCamp Europe in Nederland.

  Meer informatie over de App Competitie en TransparancyCamp Europe kunt u vinden op www.transparencycamp.eu brush script mt kostenlos herunterladen.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75