• 20 maart 2002
  • Er is de afgelopen jaren veel geld gestoken in aanschaf van computers, maar de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) vindt dat die slecht worden gebruikt welke apps kun je op macbook. Hierdoor zijn veel nieuwe technische mogelijkheden van ICT onbenut gebleven. Dat schrijven de opstellers van het WRR-rapport Van oude en nieuwe kennis, de gevolgen van ict voor het kennisbeleid, dat is verschenen fortnite download op macbook air.

    De WRR beveelt de regering geen radicale koerswijziging aan, maar ziet wel enkele knelpunten. Volgens de raad moet er meer worden geïnvesteerd in het aantrekkelijker maken van een loopbaan in het wetenschappelijk onderzoek download iserv folder. Verder hebben leerkrachten betere bijscholing nodig om informatie- en communicatietechnologie (ICT) daadwerkelijk in het onderwijs te gebruiken. Ook adviseert de raad een hogere beloning in het onderwijs en in de wetenschap herunterladen.

    Het adviesorgaan vindt bovendien dat er meer geld nodig is voor goede software en innovatieve leermethoden. “ICT invoeren is mooi, maar als er onvoldoende leerkrachten beschikbaar zijn op alle onderwijsniveaus, dan wordt niet voldaan aan de eisen die de kennissamenleving stelt”, aldus Cees Schuyt van de WRR download https certificate.

    Schuyt pleit bovendien voor wijzigingen in het mededingingsbeleid. ICT neigt naar natuurlijke monopolies. De overheid moet aan de ene kant innovatie stimuleren en aan de andere kant monopolievorming voorkomen bitdefender download kostenlos. Toetreding van nieuwe partijen moet worden afgedwongen, om het zogenaamde Microsoft-probleem te voorkomen. Wij bevelen dan ook aan scherpere fusieregels die in de Verenigde Staten gelden hier over te nemen.”

    Bron: Automatisering Gids

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75