• 19 maart 2002
  • De gemeente Zoetermeer wil vanaf september 2003 een HBO-opleiding Informatica en Informatiekunde in de stad starten. Daartoe werkt de gemeente samen met het ROC in Zoetermeer, de plaatselijke ondernemersvereniging en de Stichting Samenwerkende Hogescholen Haaglanden en Rijnstreek powerpoint designs zum herunterladen.

    De stichting heeft inmiddels een formele aanvraag ingediend bij het ministerie van OC&W. Voordat de opleiding kan worden ingeschreven, wordt de behoefte in de regio getoetst en het onderwijsaanbod tegen het licht gehouden einladungen geburtstag vorlagen kostenlos downloaden pdf.

    Rien de Vries, programmamanager Zoetermeer ICT Stad, heeft er alle vertrouwen in dat het ministerie zijn fiat zal geven. De vestiging van de HBO-opleiding past in het programma Zoetermeer ICT Stad wo kann ich musik herunterladen. 20 Procent van de bedrijven in de stad zit in de ICT-branche. Er is behoefte aan geschoold personeel.

    Die bedrijven willen ook voorzien in bijvoorbeeld stageplaatsen en gastcolleges mac sierra. Bovendien is er is in de regio behoefte aan doorstroommogelijkheden voor MBO-ers in die vakken.

    De school moet uiteindelijk onderdak krijgen binnen de muren van het ROC-ID College, wanneer dat over drie jaar naar een nieuwe locatie in de binnenstad verhuist amazon fire filmeen. Tot die tijd kan de HBO-opleiding misschien onderdak krijgen in het ICT-Starterscentrum of bij een van de grote ICT-bedrijven in de stad, meent De Vries herunterladen.

    Bron: Automatisering Gids

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75