• 23 januari 2014
 • BYOD (Bring Your Own Device) is niet alleen een hot topic in het bedrijfsleven: ook voor scholen is het een belangrijk vraagstuk dateien aus one drive herunterladen. Mike Silva geeft zijn visie in dit platformartikel vanuit een (technisch) beheer perspectief.

  Meer dan 70 procent van alle Nederlandse kinderen van 12 jaar of ouder zijn in het bezit van een smartphone Download free advents images. Daarnaast maakt 39 procent van alle kinderen tussen de 13 en 17 jaar thuis gebruik van een tablet. De kans is dan ook groot dat scholieren hun smartphones, tablets en andere apparaten mee naar school nemen en daarmee een verbinding met het schoolnetwerk proberen te maken app to download from music iphone. Hoewel BYOD in het onderwijs veel voordelen met zich meebrengt, mag men niet vergeten dat al die mobiele apparaten ook nog moeten worden beheerd. Wat dat betreft zijn er een aantal aandachtspunten waar scholen rekening mee moeten houden:

  Beleidsregels
  De medewerkers van de ICT-afdeling en beleidsmakers moeten de koppen bij elkaar steken en een helder BYOD-beleid opstellen dat begrijpelijk is voor zowel het schoolpersoneel als de scholieren schrift gratis herunterladen. Dit beleid moet aangeven wie toegang tot het netwerk mag krijgen en vanaf welke apparaten. Daarnaast moet er duidelijk worden vermeld welke sancties worden opgelegd voor het overtreden van regels en vormen van misbruik download whatsapp videos for free. Eén persoon zou de verantwoordelijkheid moeten dragen voor de implementatie van BYOD en toezicht moeten houden op het volledige proces.

  Veiligheid
  De veiligheid van scholieren moet centraal staan Download cultures gold for free. Zij moeten op hun mobiele apparaten even goed beschermd worden tegen ongewenste content als op PC’s of laptops die het eigendom zijn van de school. Ook moet worden voorkomen dat scholieren toegang kunnen krijgen tot games en andere content die hen van de les zouden kunnen afleiden herunterladen. Verder is het zaak om effectieve internetfilters en controlemechanismen te implementeren. Ten slotte moeten de mobiele apparaten worden beveiligd tegen verlies of diefstal op school facebook video downloaden op pc. Een mogelijkheid is om een veilig ‘apparatenpark’ voor scholieren te creëren.

  Beveiliging
  Scholen moeten hun firewalls en antivirussoftware voortdurend met de laatste updates bijwerken bubble island kostenlos downloaden deutsch. Daarnaast moet worden voorkomen dat geïnfecteerde apparaten van scholieren het hele schoolnetwerk kunnen platleggen. Ten slotte is het van belang dat scholieren en bezoekers geen toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens die binnen het schoolnetwerk zijn opgeslagen gb whatsapp herunterladen.

  Netwerk
  Zodra u scholieren toestemming geeft om met hun mobiele apparatuur toegang tot het schoolnetwerk te zoeken, zal dit uiteraard leiden tot een enorme toename aan nieuwe verbonden apparaten. Scholieren maken gebruik van een keur aan mobiele apparaten van uiteenlopende merken en typen. Het schoolnetwerk moet in staat zijn om al deze apparaten op te vangen en te ondersteunen, naast de bestaande apparatuur die het eigendom van de school vormt. De kans is groot dat het netwerk hiervoor moet worden opgewaardeerd of uitgebreid, en daar moet natuurlijk voldoende budget voor aanwezig zijn. De juiste software voor netwerkbeheer is van cruciaal belang om te waarborgen dat het netwerk soepel blijft functioneren.

  BYOD is ongetwijfeld een vraagstuk in deze uiterst mobiele wereld waarvoor alle scholen op termijn een oplossing moeten vinden. In schoolomgevingen kunnen mobiele apparaten op eenvoudige wijze worden beheerd, en met de juiste voorzorgsmaatregelen is er volop potentieel voor technologische ontwikkeling binnen scholen.

  MikeSilvaMike Silva
  European Channel Sales Manager bij Ipswitch

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75