• 23 februari 2015
  • Platformartikel van Etienne van der Woude
    Dat cyberpesten een steeds groter probleem wordt, blijkt wel uit de onderzoekscijfers audacity download windows kostenlos. Ruim 22 procent van de Nederlandse jongeren is slachtoffer geworden van het digitaal pesten. Hiervan heeft 17 procent weleens zelfmoordgedachten gehad films ard mediathek. Ook in Nederland zijn we inmiddels bekend met de gruwelijke feiten. Tijd dus voor een gedegen aanpak.

    Pesten is zowel op de basisschool als op de middelbare school een groot probleem feiertage bayern 2020 herunterladen. Kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar zijn er niet zelden het slachtoffer van dat ze emotioneel worden gekwetst. Denk hierbij aan het verspreiden van roddels, maar ook aan stalking, bedreiging en chantage via mail, sms of sociale media xbox 360 profil erneut herunterladen. Volgens een onderzoek van HSBC pest ongeveer 1 op de 5 scholieren. Vaak blijven ouders daarbij buitenspel. Meer dan de helft roept de hulp van ouders niet in microsoft remote desktop.

    Het is dan ook van groot belang dat educatieve instellingen er alles aan doen om pesten te voorkomen.

    1. Reguleer de toegang van scholieren tot apps
      Scholieren zullen ongetwijfeld graag bij al hun favoriete apps willen lustige tiervideos kostenlos herunterladen. Maar die kunnen een platform vormen voor de pesterijen. De instelling moet daarom apps monitoren en de toegang ertoe reguleren. Stel daarnaast paal en perk aan de bandbreedte van mediarijke functies als het delen van video, een bron voor veel pesterijen musik legal aus dem internet herunterladen.
    2. Zorg voor het filteren van versleutelde content
      SSL wordt steeds populairder. Niet zo gek, we willen immers apparaten veilig aan het internet verbinden bilderrahmen collage kostenlos downloaden. Maar cyberpesters en malware misbruiken deze techniek om omgezien te blijven. Zorg dat juiste middelen aanwezig zijn om ook deze beveiligde verbindingen te kunnen controleren op ongepaste inhoud mario party herunterladen.
    3. Segmenteer het netwerk en houdt zicht op dreigingen
      Zorg dat het schoolnetwerk is opsplitst in een gedeelde dat toegankelijk is voor leerlingen en studenten, en een gedeelte waarin vertrouwelijke informatie ligt opgesloten mit smartphone musik downloaden. Zeker gezien de toenemende populariteit van BYOD (Bring Your Own Device) is dat een belangrijke veiligheidsmaatregel. Maak inzichtelijk waar netwerkverkeer vandaan komt. En zorg voor een veilige scheiding tussen de netwerksegmenten met sterke authenticatie en veiligheidsvoorschriften.
    4. Wees bewust van de huidige trends
      IT-afdelingen moeten weten welke socialmediasites en apps momenteel populair bij de studenten zijn. Deze informatie kan gedestilleerd worden uit het internetverkeer door de media voor deze doelgroep in de gaten te houden. En natuurlijk door de socialmediakanalen zelf te bezoeken. Beveiliging houdt echter niet op bij het in kaart brengen van de internetgewoonten van de jeugd en het toepassen van de nodige veiligheidsmaatregelen. Bedenk dat jongeren zeer tech-savvy zijn en bijvoorbeeld op zoek gaan naar workarounds voor blokkades. Zorg dus dat je ook op de hoogte bent van de laatste hack- en omzeilstrategieën.
    5. Creëer een hecht front met een bewustwordingsprogramma
      Cyberpesten kan overal en altijd gebeuren. Het is dan ook enorm belangrijk dat iedereen de signalen herkent. Maar ook op de hoogte is van wat cyberpesten teweeg kan brengen en hoe je er paal en perk aan stelt. Een manier om die bewustwording te vergroten is via speciale campagnes. Denk daarbij aan het ophangen van posters en het organiseren van meetings en workshops. We leven in een tijdperk waar zelfs de allerjongsten toegang hebben tot het internet. De gevolgen van cyberpesten zijn ernstiger dan ooit. De noodzaak om kinderen en jongvolwassenen daartegen te beschermen is dan ook nog nooit zo groot geweest. Een mix van de juiste IT-middelen, best practices en bewustwording is daarbij een flinke stap in de goede richting.

    Etienne van der Woude
    Regional Sales Manager Benelux bij Watchguard Technologies

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75