• 14 februari 2011
 • Sjoerd Spoelstra

  Onder de titel Digibord Extravaganza heeft onze school onlangs een soort marathon studiedag gehouden eigenen radiosender erstellen kostenlosen. Dat was nodig omdat we een nieuwe vleugel geopend hebben met 14 nieuwe lokalen. Daarin hebben we geen krijtjesborden meer opgehangen, maar 14x een Smartboard gran turismo design herunterladen. Vanwege de NOT was het lastig om het gewenste aantal Smartboard trainers bij elkaar te krijgen om meer dan 60 docenten in 1 middag+avond te trainen. Maar we hebben van de nood een deugd gemaakt youtube ganzen kanal herunterladen.

  In plaats van smartboard-trainers uit de commerciële hoek te halen hebben we scholen uit ons regionale netwerk gebeld en gevraagd wie hun beste smartboard docenten waren word ipad. Op die manier hadden we een bioloog, een aardrijkskundige, een neerlandicus en een econoom, die stuk voor stuk een prima workshop neer konden zetten voor onze eigen docenten lovoo download. Behalve dat ze de eerste stappen op het digibordgebied konden laten zien, waren ze ook in staat om vanuit hun eigen vak specifieke Tips en Truuks te laten zien schweiz mobil karte herunterladen.

  Onze eigen docenten Frans Droog (biologie) en Ed Allard (maatschappijleer) gaven ook een workshop. Bij Frans was dat behalve een beginnerscursus een workshop helemaal gewijd aan Wiki’s, en hoe hij via zijn smartboard leerlingen inschakelt om – vanuit school – maar net zo goed vanuit (t)huis – een Wiki te gebruiken om samen te werken en producerend te leren fotobearbeitungsprogramm kostenlos downloaden.

  De gevorderden workshop van Ed Allard was ook nogal bijzonder, want hij liet zien hoe hij – toen hij vanwege een tijdelijke handicap aan huis gekluisterd was – met zijn smartboard, een webcam en een Skype verbinding een aantal lessen vanachter zijn keukentafel verzorgde Download google foto for free. Waarbij – als je een beetje thuis bent in Skype – ook powerpoint presentaties en gewone smartboard lessen op afstand gegeven kunnen worden google play auf sd karte downloaden.

  Verder hadden we Jori Mur van De Rode Planeet, mede auteur van het Handboek Digobord en Didactiek tic toc herunterladen. Zij had een hands on workshop voor talendocenten, en die talendocenten van ons waren erg enthousiast over het feit dat ze inderdaad – als in een echte workshop – direct aan het werk gezet werden.

  Dan was daar Randy Kip van het Da Vinci in Leiden, zelf bioloog, die een prima all-round cursus Smartboard gebruik liet zien. Boris Berlijn van het Ashram College in Alphen aan den Rijn (aardrijkskunde) en zijn collega Henk Jan van Mierlo (econoom) gaven een goed lopende workshop voor zowel gevorderden als beginners. Er was Gert Jan van der Welle die leerkracht is in groep 8 en een zelfstandig Smartboard/Inspiratie bureau heeft. Michael Scheffers van het Emmauscollege in Rotterdam is wiskunde docent en liet een perfect voorbereide presentatie zien over het gebruik van het Smartboard in dat vak.

  Kortom, een groep van meer dan zestig docenten kregen in DRIE pittige rondes van elk 105 minuten alle hoeken van het digibord te zien. Maar omdat de mensen zelf konden inschrijven op niveau en op vakgebied waren er na afloop eigenlijk alleen maar tevreden gezichten. En dat wil wat zeggen ! Onze school is dus zeer tevreden over de mensen die onze Extravaganza vorm gaven, en we denken er over om zoiets in een andere vorm nog eens te doen. In de tussentijd zijn er misschien andere scholen die zo’n Smartboard-Extravaganza ook wel eens willen organiseren: ik stuur ze met alle plezier de contactgegevens van onze work-shop-keepers.

  Sjoerd Spoelstra
  ICT coördinator Coenecoop College
  info@coenecoopcollege.nl

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75