• 5 maart 2009
 • Sjoerd Spoelstra
 • Eric Schmits - Googel Apps
  Bill Gates - Live@EDU

  Welnu, we hebben het gedaan embird kostenlos download! Na een jaar of tien afscheid genomen van ons eigen trouwe mailservertje. Het was zo langzamerhand niet meer bij te houden… voor ons niet, met al die updates en zo nu en dan een falende machine of verbinding, en voor dat servertje al helemaal niet: 1500 gebruikers en een enorme lading SPAM om te filteren en te ontvirussen informationen herunterladen facebook. De keuzewas dus:
  Bill met Microsoft Live@Edu of Eric met Google Apps panzer games to download.

  De dag voor de voorjaarsvakantie was D-Day…. Of liever gezegd G-Day want het is dus Google Apps/ Google Mail geworden download adobe acrobat for free. Er is een educational licence die ook voor onze school betaalbaar is (gratis) … geen reclame in beeld en gebruikers hebben een opslag capaciteit van 7 GB Download apps macbook air.

  Maar het moest allemaal wel even omgezet worden. 1500 users migreren: hun inlognaam, hun passwords en hun reeds binnengekomen mail en document-mappen stream or download data volume. Er wordt door Google gelukkig een aantal tools ter beschikking gesteld, en daarmee lukte het. Eerst die gebruikers aanmaken vanuit een spreadsheet itunes for windows 7 64 bit download for free. Dan moet je zorgen dat je oude mailserver toegankelijk is via het IMAP protocol. En dan geef je de google machine opdracht om voor die 1500 gebruikers de mappen op te halen en over te zetten weight watchers diary for free. Daar is ie dan een dag mee bezig. Na afloop pas je de zgn. MX records aan zodat de mail voortaan bij een google server aankomt alte osx version downloaden. En dat werkt dus gelukkig.

  Sommige mensen vinden het bedenkelijk om een belangrijk schoolproces helemaal in handen te geven van een bedrijf als Google Call of duty black ops 4 free download pc. Daar hebben ze waarschijnlijk gelijk in. Maar aangezien we al jaren andere belangrijke processen helemaal in handen geven van Microsoft… (mijn WEKKER loopt tegenwoordig op Windows Mobile) hebben we zo toch niet al onze eieren in één mandje….

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75