• 4 januari 2011
 • Sjoerd Spoelstra
 • Kan ICT het onderwijs in Nederland redden ?

  ICT als zetpilAls er aan mij van die diep inzichtelijke vragen gesteld worden heb ik de neiging om substitutie te plegen bo4 for free. Enkele woorden vervangen, de stelling nogmaals tegen het licht houden en kijken of een nieuw inzicht, doorzicht ontstaat. In plaats van Kan ICT het onderwijs in Nederland redden icloud alle bilder markieren und herunterladen? zou ik willen stellen Kan een pil het onderwijs in Nederland redden ?.

  Een sprookje over trends. De schooldirectie heeft een Amerikaans artikel gelezen over de wonderbaarlijke effecten van Ritalin op de leerresultaten herunterladen. Niet alleen voor ADHD leerlingen, maar voor alle leerlingen worden positieve effecten gerapporteerd op concentratie, zelfstandig werken en zithouding games zum herunterladen. Studies uit andere landen die ongewenste neveneffecten laten zien worden terzijde geschoven. Als voorhoedeschool gaan we snel aan de slag. Dozen met pillen worden besteld download zombie games. Uiteraard gaat de directie zich niet zelf bemoeien met het op de juiste wijze inbrengen van de pillen, daarvoor wordt een ritalin coördinator aangesteld musik converter mp3 kostenlos download. Dat is een docent die enkele uren lesvermindering krijgt en een set plastic handschoenen om de invoering van de nieuwe middelen te begeleiden. Dit wordt voldoende geacht om de nieuwe manier van leren tot stand te brengen jimdo fotos herunterladen.

  De directeur houdt intussen bevlogen speeches over de opbrengsten van de psychofarmaceutica. Om bij te blijven ten opzichte van andere landen aus mediathek downloaden legal. Om aan te sluiten bij de beroepspraktijk. Om het vak van leraar meer aanzien te geven. Omdat ons land een groot producent van farmaceutica is. Van aanpassen van de rooster- en lescultuur kan echter geen sprake zijn a1 servicecenter.

  Of het inbrengen van zo’n zetpil het beste kan plaatsvinden bij de docent (het smart-suppositorium) of bij de leerlingen(de lapbottomklas) is nog onderwerp van studie downloaden van youtube mp4.

  Goed. Dit scenario is natuurlijk in Nederland ondenkbaar. In de professionele organisatie die elke school tegenwoordig is zou niemand een nieuw middel op deze wijze willen invoeren. Daarom is elke overeenkomst tussen zetpillen en ict gelukkig geheel uit de lucht gegrepen.

   

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75