• 19 juni 2009
 • Sjoerd Spoelstra
 • Samual PepysWe weten uit zijn dagboek dat Robert Boyle een halve liter urine destilleerde op 1 September 1662 en het resultaat biteing enough upon the tongue vond battlefield 1 kostenlos herunterladen. We weten niet – en ik zeg maar goed ook – wat mensen in de rest van engeland, europa, de wereld op die dag aan het doen waren. Dagboekschrijvers waren zeldzaam, en van al die dagboeken is er maar een handjevol bewaard gebleven Clash of clans for pc free download. De dagboeken en notities die er nu nog zijn staan vaak helemaal op internet, voorzien van honderden aantekeningen van experts Download a new version of firefox.

  Op dit moment is het aantal blogs wereldwijd de 60 miljoen gepasseerd. En dat zijn niet allemaal vooraanstaande wetenschappers die iets te melden hebben Download funny ringtones for free. Miljoenen bladzijden aantekeningen – interessant of niet – worden per dag aangemaakt en opgeslagen. Voor de eeuwigheid opgeslagen, zolang de opslagcapaciteit net zo snel groeit als de aanmaak herunterladen.

  Maar de hoeveelheid data groeit sneller dan de capaciteit van mens of machine om er iets zinnigs uit te destilleren how can I on netflix TV. Net als sommige Italiaanse steden zullen we langzaam maar zeker verzinken in onze immondizia. Of misschien is het nog wel erger als we alles wel terug kunnen vinden flash player download for free. Geen enkele uitspraak zal nog origineel blijken te zijn. Alle gedachten zijn al een keer gedacht, alle uitspraken reeds uitgesproken. Het is duidelijk: er is maar één weg voorwaarts: informatievernietiging all foto's download icloud!

  De Information Disposal Machine is verbonden met alle computers ter wereld – net als bijv. Google dat is counter strike german. Maar in plaats van steeds maar informatie toevoegen aan de “global village” is de IDM bezig met het omgekeerde. Alles dat het bewaren niet waard is wordt naar een enorme prullenbak gesleept en keert daaruit nooit weer terug all notes for free.

  Al was het alleen maar om ook ons nageslacht de ervaring te gunnen om – zoals Boyle – dingen voor jezelf uit te vinden !

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75