• 6 juli 2009
 • Sjoerd Spoelstra
 • We willen graag grip hebben dudeb. Control. Op wat er gebeurt in de klas, in de school, in ons léven. Maar ook willen we afstand. We willen er niet te dicht op zitten.

  Ik heb een beamer in m’n lokaal outube. Hoera. In mijn natuurkunde lokaal hangt een beamer aan het plafond. Met een afstandsbediening. Boven het – nog steeds onmisbare – krijtjesbord hangt een scherm free youtube mp3 converter chip online download for free. Een electrisch scherm. Met een afstandsbediening. Er is ook een DVD speler. Met een remote control. Zodra ik mijn laptop heb aangesloten heb ik het helemaal voor elkaar: videootjes, proefjes, webpagina’s : allemaal letterlijk met een druk op de knop herunterladen. Mijn laptop heeft ook een afstandsbediening.

  De leraar in het centrum van zijn onderwijsheelal flitst naar alle kanten signalen uit druckertreiber herunterladen kostenlos. En heeft control. Wat er gebeurt op welk moment. Hij heeft namelijk de afstandbedieningen ! Alle vier ! Wat doet de leerling ? Hij en zij consumeren kostenlos programme herunterladen. Ze moeten meedoen aan een spel waarvoor iemand anders de spelregels gemaakt heeft, de kaarten getekend en de dobbelsteen gegooid. Met huiswerk zijn ze snel klaar, want die stippellijntjes invullen in zo’n werkboek dat heb je de eerste week al wel onder de knie download google play movies on pc.

  • Leraar: Je moet niet alles van Kasper overschijven !
  •  Leerling: Ik schrijf het helemaal niet van Kasper over. We schrijven het allebei van Kasper z’n zus over, want die had vorig jaar ook dat werkboek wolfenstein downloaden gratis!

  Veel creativiteit voor de leerlingen blijft er niet over. Behalve het verstoppen van een afstandsbediening.

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75