• 18 juni 2012
 • Sjoerd Spoelstra
 • Infrarood stralingOK, ik zal het toegeven, als natuurkunde docent was ik helemaal niet zo pro-ict thunderbird imap. Het is jaren geleden en ik durf het nu wel toe te geven, maar er was een soort Dr Jekyll & Mr Hyde verhouding tussen de natuurkunde leraar en de ict coördinator ebooksen nl. Bijna al het onderwijs wordt beter en leuker met ICT…..behalve natuurkunde.

  De natuur is een overweldigende en verwarrende wereld en de leerling – onder deskundige begeleiding van zijn natuurkunde-leraar – ontdekt dat er bepaalde regels in die natuur te vinden zijn… de wet van Boyle-Gay-Lussac , f is m maal a, de slingerformule… om maar iets te noemen download testdisk.

  Ik vond als je leerlingen de slingerwet wilde laten ontdekken, je ze dan beter een kiezelsteen, een touwtje en een stopwatch kon geven noz app. In plaats van een prachtige slinger simulatie op de Commodore 64. Hoe mooi geprogrammeerd ook amazon prime content.

  Maar ik ben bekeerd.

  Sinds ik zo’n Smartphone heb – en mijn leerlingen wie kann ich access herunterladen! -is er een hele wereld van leuke nieuwe proefjes mogelijk. Je kunt ze op pad sturen met hun telefoon om GELUIDSSTERKTE te gaan meten . Want er is een Decibel-meter-app Download weight watchers recipes for free. Je kunt met een smartphone TRILLINGEN meten, want er is een SEISMOGRAAF APP. Je kunt met je telefoon magneetsterkte meten, want ook daar is een app voor wer weiß denn sowas app herunterladen. En als klap op de vuurpijl heb ik vandaag laten zien dat er infrarood straling uit een afstandbediening komt. Want dat kun je met de camera op je telefoon gewoon laten zien windows 7 driver for free!

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75