• 7 mei 2012
 • Sjoerd Spoelstra
 • Surf the dragons breathLezers van deze columns weten het inmiddels wel: ik ben helemaal geen voorstander van het globale ict conglomeraat download fairytale listening games for free. En heb er soms wel moeite mee dat wij onze leerlingen aan-moedigen om steeds verder méé te gaan in alle mogelijkheden die telecommunicatie en consumenten electronica te bieden hebben sims 3 for free.

  Wat kun je als goedbedoelende docent nu het beste aan je leerlingen meegeven? Dat ze als gehoorzame consumenten met elke nieuwe gril mee moeten bewegen seekarten herunterladen kostenlos? Dat ze hun i-phone II per ongeluk in het toilet moeten laten vallen zodra er een i-phone III uit komt ? Of dat ze aan hun ouders een WITTE Samsung Galaxy II moeten vragen omdat je met een zwarte je ECHT niet meer vertonen kunt herunterladen?

  Maar technologie is wel fun, dat vind ik zelf en mijn leerlingen vinden dat ook en het is jammer om dat niet te gebruiken download microsoft office for free 2016. En om dan telkens zelf de open source software te gaan schrijven voor een e-reader omdat je zo’n ding wel nuttig vindt dat gaat me een beetje ver herunterladen.

  Het leven is te kort om te wachten tot alle technologie beleefd kan worden zonder dat Bill Gates er beter van wordt, of meneer Google youtube audio herunterladen iphone. Dus de beste houding is – dat vind ik – surf the dragon’s breath…. en daarmee bedoel ik: leer je leerlingen gebruik te maken van de leuke dingen van Google, van Microsoft, van HP en van Apple….maar ook dat ze kritisch genoeg en flexibel genoeg moeten blijven om zó over te springen op de breath van een andere dragon download readly.

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75