• 30 november 2012
 • Sjoerd Spoelstra
 • RisicoIk was onderweg naar de i&i conferentie en las in de trein de Spits Download mp3 converter german for free. Jeugd Gevaar Voor Zichzelf stond er in. Volgens een deskundige zien jonge mensen niet in welke risico’s zij zelf lopen. Op zich weten ze best wat gevaarlijk is, maar ze koppelen het niet aan zichzelf herunterladen. Ze wanen zich onkwetsbaar. En daardoor, zo schreef de Spits verder, rijzen de ziekenhuisopnames van de jeugd helemaal de pan uit.

  Nog geen uurtje later zat ik bij de presentatie Gamend de Wereld Redden Star wars battlefront free download. De presentator was geïnspireerd door games als World of Warcraft. Maar in plaats van tot shooters werden leerlingen van het MBO met zijn serious game opgeleid om zich te verplaatsen in de huid van een jonge verslaggever fritz box zertifikat herunterladen. Ze werden door Eva Jinek zelf in prachtig full colour HD naar Afghanistan gestuurd om daar een actueel verslag te schrijven.

  Op een gegeven moment loopt de jonge reporter door een drukke straat in Kabul en moet daar een Afghaanse gids zien te werven om hem te helpen als vertaler download berlin day and night. Dat gaat – zeer realistisch – door het beantwoorden van drie multiple choice vragen. Als de reporter niet de juiste vertaler uitkiest zal hij verderop in de game ontvoerd worden door fundamentalisten en zullen wij – of Eva Jinek – niet veel meer van hem horen Download dropbox app for free.

  Plotseling drong het tot me door dat computer simulaties of serious games prachtige middelen zijn om vrijwel alles te kunnen aanleren internetseite downloaden programm. Maar dat het “omgaan met risico” …. écht risico … alleen in de keiharde werkelijkheid aangeleerd kan worden.

  When playing Russian roulette the fact that the first shot got off safely is little comfort for the next herunterladen.
  Richard Feynman, natuurkundige.

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75