• 10 december 2009
 • Aad van der Drift
 • ANIMOTOWie met zijn leerlingen deelneemt aan een schoolkamp, feestavond of een of ander educatief bezoek vindt het soms leuk daar foto’s dan wel filmpjes van te maken. Wie zich voorneemt films op de schoolwebsite te plaatsen vaak lang bezig. Animoto verlicht deze taken aanmerkelijk en … Animoto slaat films en foto’s op in eigen database hoe netflix serie downloaden op laptop.

  Photosynth
  Wie met zijn leerlingen deelneemt aan een schoolkamp, feestavond of een of ander educatief bezoek vindt het soms leuk daar foto’s dan wel filmpjes van te maken. Wie zich voorneemt films op de schoolwebsite te plaatsen vaak lang bezig. Animoto verlicht deze taken aanmerkelijk en … mooi is dat Animoto films en foto’s opslaat in eigen database bilder herunterladen von instagram.

  Het drukke docenten bestaan verhindert nog al eens de uitvoering van dit creatieve plan. Filmeditors zijn vaak behoorlijk lastig te doorgronden, kostbaar en werken niet even snel op iedere computer. Met Animoto komt een eind aan alle bezwaren. Animoto maakt automatisch prachtige films met spectaculaire overgangen. Foto’s en stukjes video kunnen door elkaar worden geplaatst herunterladen. Wie overtuigd wil worden van de bijzondere kwaliteiten van Animoto films die moet even kijken naar: Animoto, overzicht in 60 seconden.

  Werking

  1. Ga naar animoto.com
  2. Registreer je gratis online door in de rechterbovenhoek op sign up te klikken” download icloud app. Gratis wil zeggen dat de filmpjes slechts 30 seconden mogen duren, voor 30 dollar mogen de films onbeperkt lang zijn. Voor een geringe prijs (3 dollar) kan Animoto ook eerst worden uitgeprobeerd.
  3. Klik op het Create Video-icoon in de rechter bovenhoek. Als voor de gratis variant is gekozen klik dan op Animoto short mit curl downloaden. Je kunt nu 12-15 foto’s gebruiken.
  4. Wil je foto’s van je eigen computer, gebruiken, klik op upload from your computer en vervolgens op upload now
  5. Klik in de map afbeeldingen op de foto die je wil toevoegen. Nadat deze foto geladen is, kan je nieuwe foto’s invoeren door op de pijl add more te klikken onderaan links. Je kan ook meteen verschillende foto’s selecteren door de Ctrl-toets in te drukken en ondertussen op de foto’s te klikken die je wil gebruiken avery zweckform unit rental contract 2873 free of charge. Er zijn minimaal acht foto’s nodig voor een filmpje. Iedere foto kun je laten draaien, in het middelpunt plaatsen of verwijderen met de knoppen rotate, spotlight en delete.


   Foto’s kunnen ook uit online albums als
   Picasa en Youtube of Facebook komen free mp4 player.


   Animoto kan dan tot 250 foto’s ophalen uit jouw online album. Er zijn voor een film van 30 seconden minimaal 8 en maximaal 15 foto’s nodig. Het is ook mogelijk korte filmpjes te plaatsen. Die zijn net als foto’s van de eigen computer op te halen kegelspiel kostenlos herunterladen. De filmpjes hebben een speellengte van 10 seconden, om er 20 seconden van te maken moet je de film dupliceren. Dat kan makkelijk door gebruik van duplicate.

  6. Filmpjes worden levendiger met muziek. Daarvoor kun je je eigen muziek gebruiken of wellicht beter (legaal) muziek uit de database van Animoto download antivirus program for free. Klik op Save & Continue als de goede muziek is geplaatst. Alternatieve legale muziek down-loadsites zijn Freesound, Jamendo en Creative Commons. Juiste muziekje gevonden, klik dan op Save@Continue.
  7. Na deze stap volgt het afwerken youtube videos als video herunterladen. Vul een titel (video title), een beschrijving (video description) en je (artiesten)naam (producer name) in. Je kan ook een cover (video cover screen) aanduiden. Klik rechts naast video cover screen aan voor gebruik van cover van een afbeelding van je eigen filmpje. Duidt een afbeelding aan en klik op Create video.
  8. Het samenstellen van de video duurt enkele minuten. Je kunt het filmpje mailen naar vrienden (klik op enveloppen-afbeelding), online plaatsen op youtube (klik op youtube-afbeelding) of netwerkwebsites zoals facebook, wordpress, livespaces (klik op punaise-afbeelding). Je kunt de video’s ook nog bekijken als je inlogt bij Animoto en op het icoon my videos klikt in de linkerbovenhoek.
  9. Geregistreerde gebruikers kunnen meer met de video, zoals downloaden, als kaart gebruiken of delen met vrienden.
  10. Kijk ook naar dit voorbeeld filmpje. Het heeft nauwelijks 15 minuten gekost dit te maken en te realiseren.

  Aad van der Drift

  Aad van der Drift

  Aad is ict-coördinator (Zernike College) en verantwoordelijk voor schoolwebsite. Hij adviseert ook scholen over op- en uitbouw van websites en is actief lid van docentenvakvereniging i&i. Zie vddrift.com.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75