• 25 juni 2002
  • Voor het eerst organiseert IBM dit jaar ook een zomerkamp voor meisjes in Nederland. Het evenement, IBM Exite (Exploring Interests in Technology and Engineering) Camp geheten, moet bij meiden uit de brugklas interesse wekken voor automatisering en techniek windows error repair tool. Op 25 locaties over de wereld wordt zo’n zomerkamp georganiseerd.

    Van 1 tot en met 5 juli nemen in totaal 30 meisjes van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam, het Comenius College in Amsterdam en dochters van enkele medewerkers van IBM Nederland aan het evenement deel youtube video with subtitles. De meisjes zitten allemaal in de brugklas of in de tweede klas van de havo of het vwo. Ze worden begeleid door IBM-medewerkers, medewerkers van business partners van IBM en stagiaires van pedagogische en andere HBO-opleidingen Download windows 10 update for free.

    “Tijdens de week werken de meisjes iedere dag een paar uur aan een project”, zegt IBM-projectmanager Josine van de Voort. “Ze bouwen zelf een website waarbij ze veel leren over HTML, verschillende tools en hoe je zoekt op internet fallout 3 kostenlos vollversion. Verder is er dagelijks contact met de meisjes in het kamp in Engeland door chatten en videoconferencing. Ze halen een PC uit elkaar en er zijn workshops waarin we verschillende moderne technologieën behandelen”, licht Van de Voort toe Download the office program for free.

    Naast interesse wekken voor techniek wil IBM met het kamp de beeldvorming over techniek positief beïnvloeden. Dit gebeurt door de nadruk te leggen op praktische toepassingen van de techniek en de relatie te laten zien met andere gebieden in de maatschappij ios 10 iphone 4. Het aantal vrouwen dat werkzaam is in de ICT-sector is nog steeds veel lager dan het aantal mannen; de verhouding bedraagt ongeveer 1:9.

    Bron: Automatisering Gids

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75