• 6 januari 2014
 • Natuurlijk is het aan het begin van een nieuw jaar tijd voor een aantal voorspellingen. Daarom hierbij de zes trends voor 2014 van Trendwatcher Remco Bron solitaire play for free download.

  1. De gevestigde social media orde stagneert
   Ik verwacht dat het aantal nieuwe leden van Facebook en Twitter gaat stagneren en dat we steeds meer mensen minder gebruik gaan zien maken van beide netwerken mobogenie herunterladen. Facebook ziet nu al een lichte afname in gebruik onder jongeren en die trend zal volgend jaar waarschijnlijk verder door gaan zetten.
   Beide netwerken worstelen nog steeds om een goed werkend advertentiemodel te vinden Download fonts for free. Facebook experimenteert met video, Twitter probeert ook het MKB te laten adverteren. Ik verwacht dat dit de bestaande gebruikers gaat irriteren waardoor ze het minder gaan gebruiken en meer gebruik gaan maken van alternatieve diensten download geogebra mac.
  2. De cryptogeld hype
   Ik verwacht dat de koers van Bitcoin verder gaat stijgen in 2014 herunterladen. Het zal ook steeds vaker gebruikt gaan worden als ‘normaal geld’ bij met name bij webshops. Maar zoals het met iedere hype cyclus werkt moet er ook ergens een keer een bubbel gaan barsten maar wanneer is de grote vraag.We gaan rondom Bitcoin ook meer criminaliteit zien download pdf format. Bitcoins stelen van privé computers en het hacken van online Bitcoin portemonnee sites gaan we vaker meemaken naar mate Bitcoin populairder wordt.Ook gaan we een opkomst zien van copycats, wellicht gestart door bedrijven of instanties die meer vertrouwen mee willen geven aan dit soort nieuwe muntsoorten powerpoint viewer for free.
  3. Mobiel nog dominanter
   De dominantie van mobiel gaat verder doorzetten in 2014. In 2013 had al 61% van de Nederlanders en smartphone en doordat ze steeds goedkoper en makkelijker in gebruik worden zou dit wel eens naar 80% of hoger kunnen stijgen video from vimeo. De smartphone wordt in 2014 steeds meer gezien als een ‘beste vriend’ die je niet meer kan missen, zeker door jongeren.Inmiddels bezitten 5,6 miljoen Nederlanders een tablet en ook dit zal steeds verder toenemen nuketown bo4. Steeds vaker gaan mensen – vooral ouderen – kiezen om de desktop of laptop te vervangen met een tablet.Qua besturingssysteem zal Android de dominantie in 2014 voortzetten mediathek chip. iPhone blijft een goede tweede en het Windows platform blijft op de derde plaats hangen. Blackberry zullen we langzaam van het toneel zien verdwijnen en waarschijnlijk ook niet meer terugkomen.
  4. Wearables worden normaal
   Vorige editie van ICT Trend heb ik al uitgebreid gesproken over wearable computing. In 2014 verwacht ik dat we dit steeds vaker in het straatbeeld gaan zien en eind 2014 kijken we er waarschijnlijk niet eens meer van op.
  5. Indoor navigatie
   In 2014 gaan we voor het eerst navigatie ook in gebouwen gebruiken. Google is deze technologie verder aan het verfijnen en ik verwacht dat we in 2014 de eerste praktische voorbeelden gaan zien op gebouwen als vliegvelden, ziekenhuizen en conferentiecentra.Voor indoor navigatie wordt niet alleen meer gebruik gemaakt van GPS maar steeds meer van andere signalen zoals WiFi en/of iBeacon (zie voorspelling 6).Het wordt straks heel normaal dat we een navigatiesysteem uit de auto meenemen en onze weg lopend vervolgen met een navigatiesysteem in de hand…alleen is 2014 daar nog een beetje te vroeg voor!
  6. iBeacon gaat stof doen opwaaien
   Toen Apple de nieuwe versie van haar besturingssysteem aankondigde was iBeacon één van de minst genoemde features. Toch verwacht ik dat juist iBeacon veel stof gaat doen opwaaien in 2014. In de volgende ICT Trend ga ik verder in op wat je met iBeacon allemaal kan doen.

  Of het allemaal uit gaat komen blijft koffiedik kijken. Misschien gaan we in 2014 wel helemaal in de ban van een nieuwe technologie waar we nu het bestaan niet vanaf weten…we zullen zien.

  Ik wens iedereen in ieder geval een heel gezond en innoverend 2014!

  remcobronRemco Bron

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75