• 3 februari 2014
 • Trendwatcher Remco Bron ging voor ICTnieuws.nl op zoek naar nieuwe ICTrends voor de dagelijks  onderwijspraktijk eigenen radiosender erstellen kostenlosen.
  Het is misschien de wel de meest verborgen optie die ooit door Apple is gelanceerd: iBeacon gran turismo design herunterladen. Het is bijna stiekem een nieuwe functie geworden in de laatste versie van iOS7, het nieuwe besturingssysteem van Apple iPhones, iPads en iPods en inmiddels wordt het ook op Android beschikbaar gemaakt youtube ganzen kanal herunterladen. Ondanks deze voorzichtige start heet iBeacon de potentie de komende jaren één van de belangrijkste nieuwe trends te worden.

  Wat is iBeacon word ipad?
  iBeacon is gebaseerd op de Bluetooth Low Energy standaard. Bluetooth kennen we natuurlijk al van draadloze verbindingen met bijvoorbeeld headsets en speakers, de low energy variant daarvan is speciaal ontwikkeld voor apparaten die de hele dag aan moeten kunnen staan zonder veel energie te verbruiken lovoo download. Eigenlijk is een iBeacon niet meer of minder dan een kleine zender die een signaal uitzend. Op basis van dit signaal kan een smartphone iets gaan doen, bijvoorbeeld een bericht tonen, een video afspelen of de afstand tot de beacon bepalen schweiz mobil karte herunterladen.

  Nieuwe mogelijkheden
  Dit levert de mogelijkheid apps slimmer om te laten gaan met de locatie van de smartphone eigenaar fotobearbeitungsprogramm kostenlos downloaden. Zet bijvoorbeeld een iBeacon neer in de deuropening van een winkel en je kan klanten welkom heten met een push bericht. iBeacon is ook zeer accuraat waardoor je zelfs kan bepalen bij welk vak een klant staat om daar direct meer informatie over te tonen Download google foto for free.

  Maar er is meer mogelijk. Zo zouden ook klantenkaarten kunnen werken met iBeacon waardoor je de bonuskaart niet eens meer hoeft te laten zien en de supermarkt je kan belonen als je drie keer in de week langskomt google play auf sd karte downloaden. Sta je te lang te twijfelen bij het vak olijfolie? Hop, direct een bericht hoe kunnen wij u helpen? op de telefoon of – beter nog – een kortingscode voor een olijfolie product om de keuze makkelijker te maken tic toc herunterladen.

  Ook betalen met de smartphone via de iBeacon behoort tot de mogelijkheden. De eerste oplossingen worden hier momenteel voor getest en de verwachting is dat PayPal dit jaar met een oplossing voor winkels komt op basis van iBeacon, ook in Nederland.

  Zo kunnen winkels en openbare gebouwen met iBeacon veel slimmer omgaan met klanten en bezoekers die tegenwoordig toch constant een smartphone bij zich hebben die altijd online is.

  iBeacon in het onderwijs?
  Zou iBeacon ook iets kunnen betekenen in het onderwijs? Ik zie daarvoor wel aanknopingspunten. Als iedere leerling een tablet of smartphone tot de beschikking heeft zou een docent direct kunnen zien of iedereen aanwezig is in de klas. Bij het verlaten van een lokaal kan de leerling automatisch het huiswerk als push bericht ontvangen zodat ze het nooit meer vergeten. iBeacon kan zelfs gebruikt worden als een soort indoor GPS waardoor het gebruikt kan worden om de snelste route naar het volgende lokaal te vinden. Maar mijn voorspelling is dat we iBeacon op scholen het allereerste zullen tegenkomen in de schoolkantine waar afgerekend gaat worden met de smartphone. Misschien al tussen nu en 2 of 3 jaar!

  Meer weten over iBeacon?
  Vind je het leuk om meer over iBeacon te lezen en de ontwikkelingen bij te houden? Ik blog sinds kort over iBeacon ontwikkelingen.

  remcobronRemco BroniBeacon ontwikkelingen

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75