• 31 januari 2014
 • Onlangs verscheen de Social Media Bijbel –  van vijand tot vriend geschreven door Phaedra Werkhoven (hoofdredacteur van Fabulous Mama) en Jan Dijkgraaf (journalist). Mario Vervlossen (leerkracht, i-coach BS De Smelen en BS de Grasspriet en Bovenschools medewerker Skozok) was bereid zijn indruk in een recensie weer te geven gutschein erstellen kostenlosen.
  Vervlossen: Binnen mijn huidige bestuur SKOZoK is er volop aandacht voor mediawijsheid in het algemeen en Sociale Media in het bijzonder. Diverse scholen hebben deelgenomen aan het FIT-traject van het Samsung Onderwijs Innovatiefond ism Innofun waarbij onder andere de 21st century-skills een onderdeel vormden pdf from ipad. Dus toen Louis Hilgers een Twitter berichtje de wereld in slingerde met het verzoek voor een recensie van een boek rondom Sociale Media was ik getriggerd. Het contact was zo gelegd en voor ik het wist lag de Social Media Bijbel op mijn deurmat.

  Hmmm … een bijbel hoor ik je denken, in deze tijd myst activation key? Nou de Social Media Bijbel  is verre van dat. Het boek is in eerste instantie bedoeld voor ouders en docenten van pubers maar is zeer zeker ook een eyeopener voor leerkrachten in het primair onderwijs en hun leerlingen. Waar Hyves eerst voor basisschoolleerlingen was en Facebook voor de ‘volwassenen in opleiding is dat inmiddels ook al weer achterhaald ps4 remote play herunterladen. Ook in groep 7 en 8 twitteren ze hoor.

  Het boek heeft een duidelijke indeling; Welke sociale media zijn er eigenlijk en wat kunnen we ermee? Langzaam aan wordt je meegenomen van (h)erkenning naar acceptatie en je voordeel doen met het gegeven dat Sociale Media een belangrijk onderdeel vormen van het dagelijkse leven van de kinderen van nu ( en vergeet jezelf niet!).

  De auteurs weten met confrontaties je bewust te maken dat er eigenlijk niet veel veranderd is in de omgang van kinderen onderling maar wel in de manier waarop coole spiele downloaden. Op luchtige wijze nemen ze je mee terug naar de jaren tachtig hoe jij uren aan de telefoon hing met je vriendinnetje en dat het pesten toen veel fysieker was dan nu ( ooit gedacht aan het voordeel dat je een digitale pester kunt blokken?).

  Door de nadelen van Sociale Media niet te proberen ontkrachten maar bevestigen ( deal with it ) krijgt de lezer een gevoel van begrip voor zijn of haar beleving / angsten drakensang download full version for free. Gaandeweg het boek wordt duidelijk dat Social Media is here to stay; dus dan kunnen we er maar beter iets zinvols mee proberen te doen. En er zijn talloze voordelen, maar die moet je zelf maar ontdekken door het boek te lezen.

  Elk hoofdstuk is onderverdeeld in kleine stukjes zodat je elk stukje informatie gemakkelijk tot je kunt nemen en kunt stoppen wanneer je wilt. Als je dat al zou willen ps3 gekaufte spieleen. Wat ik wel miste is een soort algemene lijst waarin de gebruikte moderne termen even kort worden toegelicht; niet iedereen weet wat een moodboard is of heeft beelden bij het woord bonden.

  Genoten heb ik met name van de do’s en dont’s, waarbij elke vraag, zoals mag het mobieltje mee naar school? een kort ( ja, nee of duh farming simulator 2019 downloaden! ) en een lang antwoord heeft. Het hele boek is vergeven van sarcasme wat het lezen gemakkelijk maakt ( humor houdt je bij de les ) en de schrijvers zijn ervaringsdeskundige gezien hun schrijfstijl ( lekker nuchter ) en voorbeelden.

  MarioVervlossenBen je dus op zoek naar een gemakkelijk humorvol boek dat je inzicht geeft in de wereld van de kinderen / pubers van nu dan is dit zeker een aanrader ( nee ik heb geen aandelen ) Download youtube converter video.

  Mario Vervlossen

   

  Reacties auteurs

  Jan Dijkgraaf Leuke recensie, hoor! Fijn dat de recensent niet zeurt over wetenschappelijke onderbouwing :-). En goed idee om in een volgende druk alsnog een begrippenlijst op te nemen!
  Phaedra Werkhoven Hier zijn we blij mee, een recensent die niet met azijn gooit, en inziet dat we vooruit moeten denken foto'sen van samsung a5 naar pc. En fijn dat de docenten ook inzien dat ze iets moeten met social media, namelijk aan de slag met ons boek!

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75