• 1 juni 2015
 • De beste definitie van de trend die namen heeft als Makerspaces, Hackerspaces en FabLabs is nog wel handarbeid voor gevorderden. Het zijn werkplaatsen waar je meestal een abonnement, strippenkaart of eenmalig toegang kunt kopen en direct aan de slag kan om zelf iets te maken delta radio app herunterladen. Dan hebben we het natuurlijk niet over wc-rollen aan elkaar lijmen maar over de dingen waar de echte knutselaar warm van wordt: freesbanken, lasersnijders, zetbanken, 3D printers, lasapparaten en draaibanken cod mw nur warzone herunterladen. Serieus speelgoed dus.

  De trend is geboren in Duitsland als Hackerspace in 1995 onder de naam c-base. Deze hackerspace bestaat nog steeds en heeft 450 active leden videos kostenlos herunterladen handy. Toen een aantal Amerikaanse hackers in 2007 c-base in Duitsland bezochten besloten ze ook hackerspaces in Amerika te openen in verschillende steden. De term hackerspace wordt nog wel gebruikt maar tegenwoordig worden de termen makerspace en fablab steeds meer gebruikt waarschijnlijk om associatie met hackers te vermijden Download excel for windows 7 for free.

  Het idee is om hobbyisten de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van professioneel gereedschap en machines om zo de vrijheid te hebben om dingen te ontwerpen, maken of repareren download all albums. De ruimtes worden open opgezet en samenwerking aan projecten tussen de leden wordt gepromoot. Nieuwe vaardigheden kunnen geleerd worden van elkaar of via cursussen die veelal worden georganiseerd herunterladen.

  In Nederland zijn er verschillende Fablabs te vinden in vrijwel iedere grote stad en ook verschillende Makerspaces dutch oven recipes to.

  Wil je met je leerlingen ook eens gebruik maken van dergelijke faciliteiten? Zoek dan eens naar jouw dichtstbijzijnde Fablab of Makerspace op Fablab Download kinderlieder for free. De meesten bieden speciale programma’s voor het onderwijs waarbij leerlingen na instructie zelf aan de slag kunnen met bijvoorbeeld 3D printers en lasersnijders teamviewer 14 kostenlos herunterladen.

  Dat is weer eens wat anders dan WC-rollen lijmen en punniken wat ik vroeger deed tijdens handarbeid…

  remcobron Remco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860+31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75