• 8 oktober 2015
 • Samenwerking SIDN fonds en CodeUur om programmeren in de klas te krijgen
  Zaterdag 10 oktober start de CodeWeek skype voor windows 10. Doel is kinderen, jongeren, ouders en docenten stimuleren om te leren programmeren. Want coderen is hét lezen en schrijven van de toekomst. SIDN fonds sluit zich volledig aan bij de ambitie om alle kinderen kennis te laten maken met coderen download adobe photoshop lightroom 6. Zaterdag ondertekent het fonds het CodePact en start de samenwerking met Stichting CodeUur om aan deze ambitie bij te dragen smiley gratis herunterladen!

  SIDN-CODEPACT

  SIDN fonds en CodeUur
  CodeUur staat voor één uur gratis programmeerles op basisscholen voor groep 7 of 8 en wil programmeren uiteindelijk structureel in de klas krijgen dropbox ordner herunterladen ohne anmeldung. Hiervoor werken zij samen met diverse partijen (denk daarbij aan het leveren van heel veel extra gastdocenten door bijvoorbeeld Microsoft of het verzorgen van lessen door o.a hatte downloaden. Bomberbot en de BendooBox). SIDN fonds wil een verdere de samenwerking met relevante partijen of initiatieven op dit vlak actief stimuleren. Wij zijn er van overtuigd dat het bundelen van krachten tot het beste resultaat zal leiden videos from the internet. De samenwerking bestaat daarnaast uit een financiële ondersteuning aan CodeUur om o.a. de matching tussen scholen en programmeurs te automatiseren en lesmateriaal te ontwikkelen sis herunterladen.

  Waarom programmeren voor kinderen belangrijk is
  Competenties als creativiteit, samenwerken, probleemoplossend vermogen en kritisch denken (de zogenaamde ‘21st century skills’) worden steeds belangrijker binnen het onderwijs sword art online herunterladen. Kinderen hebben deze vaardigheden nodig om deel te kunnen nemen aan onze snel digitaliserende maatschappij. Het wordt steeds belangrijker om niet alleen digitaal vaardig te zijn, maar ook te begrijpen hoe technologie werkt phonto schriften downloaden. Zo krijgen ze inzicht in de wereld achter de technologie en leren ze hier kritisch mee om te gaan. Daarnaast wordt door het vroegtijdig bijbrengen van programmeervaardigheden een kweekvijver voor toekomstig talent gecreëerd.  In diverse Europese landen heeft coderen al een vaste plek binnen het onderwijs how to games. In Nederland wordt deze ambitie onderstreept door bedrijfsleven en overheid met de lancering van het CodePact, waarvan op 10 oktober het actieplan wordt gepresenteerd.

  SIDN fonds is een onafhankelijk fonds dat staat voor een sterk internet voor iedereen. Het fonds investeert in projecten die het internet versterken of internet op een vernieuwende manier inzetten.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75