• 23 januari 2015
 • Wat belooft Asus?
  Een 2-in-1 ultradraagbare laptop met 10“ tablet. Met Windows 8.1 en een Intel® quad-core processor, een comfortable toetsenbord dock en IPS-scherm die tot 11 uur accuduur te gebruiken zijn voor een hele dag mobiel gebruik.

  De Asus Transformer Book T100 bestaat uit twee delen; namelijk het tablet en de toetsenbord dock met als specificaties:

  Processor – Intel® Bay Trail-T Quad Core Z3740 1.33 GHz Processor | Besturingssysteem – Windows 8.1 | Scherm – 10.1″ 16:9 IPS HD (1366×768) met Multi-Touch Scherm | Graphisch – Integrated Intel® HD Graphics | Opslag – 32 GB | Camera – 1.2 megapixel webcam | Interface – 1x USB 3.0 poort / 1x Microphone-in/Headphone-out / 1x Micro USB / 1x micro HDMI

  sam05

  De ervaring van leerlingen
  Hij is vooral hartstikke leuk! Je kunt er apps zoals facebook en nu.nl opzetten. Wat volgens de leerlingen ervoor zorgt dat je up to date blijft de hele dag. Nu zie ik het voordeel van nu.nl nog wel in, maar facebook… audacity download windows kostenlos. Dus een notification demper of iets dergelijks zou wel prettig zijn. Misschien kan dat wel hierop, maar dat hebben we nog niet ontdekt/opgezocht.

  Het is een hele fijne laptop/tablet om mee te nemen. Hij is klein en weegt niet veel, waardoor je sneller een laptop mee naar school neemt. Alles wat de leerlingen moeten doen kan op deze laptop, omdat het gewoon internet explorer heeft en je in word en excel kan werken. Waar je met een tablet al snel tegenaan loopt is dat het vooral leuk is door de apps die je erop kan zetten. Dat is met deze Asus ook zo, maar je kunt hem dus ook gebruiken als gewone werkcomputer films ard mediathek. Met een toetsenbord om tijdens de les snel aantekeningen te maken. De leerlingen hoeven de klas niet meer uit om dingen op te zoeken in de mediatheek.

  Het werkt wel enigszins verslavend dat het beeldscherm touchscreen is. Hierdoor zit je al snel op een gewone computer ook te vegen over je beeldscherm.

  Voordeel
  klein, licht, microsoft office pakket aanwezig, internet explorer, touchscreen scherm, aansluiting oordopjes

  Nadeel
  klein toetsenbord, de apps zijn soms wel afleidend

  sam03

  De ervaring van collega’s
  Leuk apparaat, maar het neemt niet de plek in van een gewone laptop feiertage bayern 2020 herunterladen. Een gewone laptop heeft toch meer schijfruimte en kan meer programma’s draaien. Er kan geen dvd/cd in en het beeld is te klein om de hele dag mee te werken.

  Wel is het prettig dat leerlingen gewoon in de klas blijven zitten als ze dingen moeten opzoeken. Je bent ze niet meer kwijt als ze naar de mediatheek gaan. En ze kunnen hierdoor meteen gericht vragen stellen over wat ze tegenkomen aan informatie. Als ze hem thuis opladen gaat hij ook gewoon een hele schooldag mee, dit komt wel ten goede aan de productiviteit van de les xbox 360 profil erneut herunterladen. Als er nu nog apps voor lesmethodes komen, met extra oefeningen bijvoorbeeld zou het helemaal mooi zijn, omdat op die manier snelle leerlingen de extra oefeningen al kunnen maken. En de leerlingen die iets meer moeite hebben met de stof kunnen er thuis nog eens mee aan de slag. Ze vinden het werken op zo’n tablet namelijk hartstikke leuk! Daar moeten we toch iets mee doen!

  Een aantal collega’s gaf wel aan dat ze twijfelen of het niet te afleidend is voor de leerlingen. Er kunnen natuurlijk ook spelletjes op zo’n tablet en het is niet de bedoeling dat ze daar tijdens de les mee bezig zijn microsoft remote desktop. En dat vinden sommige docenten lastig te controleren in een volle klas. Leerlingen geven daarentegen aan dat ze het niet afleidend vinden en het prima kunnen scheiden.

  sam02

  De ervaring van mij
  Wat meteen opviel toen ik de doos openmaakte was het formaat van de Asus T100. Hij is klein! Met zijn 10” is het niet een van de grote jongens. Maar dat dit ook zo zijn voordelen heeft, bleek al snel. Ik stop hem namelijk elke ochtend snel in mijn tas en dit gaat fantastisch hiermee lustige tiervideos kostenlos herunterladen. In de trein komt hij tevoorschijn om de eerste mails te beantwoorden. Klep open en je kan meteen aan het werk. Wifi connectie gaat automatisch na eenmaal verbinden en de snelheid is prima.

  Op school is het toetsenbord wel degelijk functioneel. Tijdens werk aan een bureau kun je hier prima mee uit de voeten en staat hij heel erg stabiel. Mijn laptop zet ik ook vaak even op schoot als ik snel iets op moet zoeken of typen, dat is met dit apparaat niet prettig. Het toetsenbord is daar te wiebelig voor musik legal aus dem internet herunterladen. Als we praktijklessen hebben is dit dus wel een probleem, omdat je daar gewoon niet altijd de ruimte hebt om achter een bureau te zitten.

  Het uiterlijk van Windows 8 is ook prachtig en door een aantal handige apps te installeren heb je een heel bruikbare laptop/tablet tijdens je lessen. En dat is vooral het grote voordeel. Het schakelen tussen de functionaliteit van een tablet met de handige apps en de functionaliteit van een laptop met microsoft office.

  Ik gebruik dit apparaat met twee accounts. Één account voor mijzelf en één account voor mijn leerlingen. Dit bevalt mij erg goed en op deze manier kan ik alles goed gescheiden houden bilderrahmen collage kostenlos downloaden. Microsoft Office wordt meegeleverd en dat is wel een must voor dit apparaat. Ik heb mijn documenten gesynchroniseerd met mijn Macbook en hierdoor kan ik overal mijn werk openen. Zonder Office zou ik deze Asus T100 toch meer als tablet gebruiken en snel verlangen naar mijn Macbook.

  Ik denk dat dit vooral een erg fijn apparaat is voor leerlingen. Het is een klein en licht apparaat, waardoor leerlingen hem al snel mee naar school nemen. Ze kunnen alle voor school benodigde programma’s hiermee gebruiken mario party herunterladen. Ik zie de leerlingen in de kantine ook ermee werken. Ze pakken even snel de tablet erbij en laten zien waar ze mee bezig zijn.

  Ik heb gemerkt dat de drempel om een laptop mee te nemen een stuk lager is met deze Asus t100. Dat vind ik persoonlijk een groot voordeel. Je kunt ervan op aan dat ze hem bij zich hebben. Ook met excursies nemen ze hem gewoon in de tas mee. Dat komt deels omdat ze er ook leuke apps op hebben. En dat is misschien de kracht van dit apparaat. Het combineert fun met school en dat is nou precies wat ik ook graag zie in de les. Dat de leerlingen met plezier werken mit smartphone musik downloaden.

  Conclusie
  Een fijn apparaat voor leerlingen op het mbo.
  Ze kunnen alle voor school benodigde programma’s hiermee gebruiken. Als vervanging van een vaste computer of grote laptop zou ik het niet aanraden. En dat heeft met name te maken met het onstabiele toetsenbord en toch wel kleine toetsenbord en scherm. Een verslag erop typen is niet echt prettig.

  Is hij goed bruikbaar in de dagelijkse praktijk?
  Jazeker! Daarvoor kan ik zeggen dat hij ideaal is. Een klein, licht en krachtig apparaat die de programma’s die nodig zijn tijdens de les bevat. Een licht, klein en krachtig apparaat die doet wat hij moet doen. Het synchroniseren met andere apparaten is ideaal. Dit maakt hem zeer geschikt voor gebruik op school. Dan kunnen de leerlingen thuis gewoon verder werken waar ze gebleven zijn.

  De functie van het touchscreen beeldscherm werkt enorm fijn en dit zou ik ook graag op grotere laptops terug zien. Al met al een prettig apparaat voor dagelijks gebruik in de schoolsituatie.

  sam04Recensie geschreven door Vera Huijberts, verbonden aan Helicon MBO te Velp.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75