• 22 november 2001
  • Red Hat biedt aan om gratis Linux te installeren op scholen in de VS. Red Hat reageert daarmee op het schikkingsvoorstel in de Microsoft-zaak dxf program download for free.

    Microsoft heeft ingestemd met een schikkingsvoorstel waarbij het softwarebedrijf gratis computers en Microsoft-software levert aan de 14.000 armste scholen in de VS filme herunterladen für tablet. Deze deal is een reactie op de nog lopende zaken van vele private partijen tegen de monopoliepositie van Microsoft.

    Met deze deal is een bedrag van zo’n 1,1 miljard dollar gemoeid lieder kostenlos aus youtube downloaden. Ongeveer een half miljard dollar wordt door Microsoft gebruikt om software te installeren op de computers die voor de scholen bedoeld zijn.

    In een ietwat sarcastische verklaring heeft Red Hat nu voorgesteld om die 500 miljoen dollar niet te investeren in Microsoft software, maar aan de aankoop van extra hardware datei herunterladen nf marsch 4fach entpacken.rar. Op deze manier kunnen nog meer scholen in de Verenigde Staten voorzien worden van computersystemen: meer dan 1 miljoen computersystemen in plaats van de tweehonderdduizend computers in het huidige voorstel adobe photoshop cs5 download deutsch kostenlos.

    In plaats van Microsoft-software biedt het Red Hat nu zijn eigen Linux-besturingssysteem in combinatie met diverse software aan. Elke school die geïnteresseerd is kan de software gratis krijgen download ticket in db navigator.

    Ook als het nu op tafel liggende voorstel niet geaccepteerd wordt, is Red Hat bereid de software gratis aan geïnteresseerde scholen te leveren, zo laat het bedrijf desgevraagd weten der untergang downloaden.

    Kritiek
    Het voorstel van Microsoft heeft meteen al de nodige kritiek losgemaakt. Volgens Matthew Szulik, bestuursvoorzitter van Red Hat, vergroot Microsoft op deze manier zijn monopoliepositie alleen nog maar meer downloaden docstream. “Voor veel banen wordt tegenwoordig van je verwacht dat je bekend bent met Windows, maar ik denk dat het niet goed is als je kinderen alleen maar laat opgroeien met Windows”, zegt Szulik wie kann man sich lieder von youtube kostenlos herunterladen.

    “De vraag is of je wilt dat je kind zich van diverse vaardigheden meester maakt, of wil je dat je kind alleen maar bekend is met één specifiek product van één partij?”

    Het voorstel om Microsoft de scholen te voorzien van kant en klare computersystemen is tevens een tegenslag voor een andere speler op die markt die een groot marktaandeel op Amerikaanse scholen heeft: Apple download sudoku for free.

    Dit bedrijf heeft al jaren een monopoliepositie op de meeste scholen met zijn computersystemen. Volgens analisten is de kans groot dat Apple het onderspit moet delven als Microsoft zijn zin krijgt met dit voorstel.

    Opvallend detail in het voorstel is wel dat Microsoft ingestemd heeft met de levering van Apple-computers naast de 200.000 Pentium-computers die op de lijst staan.

    Bron: WebWereld

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75