• 6 maart 2006
 • Recensie door Sipke Kloosterman

  Kinderen op internet, met de webjufHet boek Kinderen op internet, met de webjuf is na-drukkelijk geschreven voor zowel kinderen, ouders, leerkrachten als bibliothecarissen. De auteur stelt zich in haar voorwoord de vraag of zoeken wel zo eenvoudig is als het lijkt. Kan het niet slimmer en sneller en waar moet je op letten en hoe voorkom je dat je op sites komt waar je helemaal niet wilt komen jardinains 1 for free? Dit prachtig vormgegeven boek, met harde kaft en lay-out, zou daar antwoord op moeten geven.

  Maak je ’s avonds wel eens een wandeling? Nu het nog donker is kun je in Nederland zo heerlijk ongegeneerd bij de mensen naar binnen kijken. Een aantal jaren geleden zag je dan in 9 van de 10 huisgezinnen de gezinsleden voor de televisie zitten, hangen of liggen download french translation. Het valt mij op dat je steeds vaker iemand, in een blauwachtig schijnsel, naar een beeldscherm van een computer ziet turen. Er van uitgaande dat veel kinderen op hun kamer achter een computer zitten, mag je de conclusie trekken dat de computer, en met name internet, een grote concurrent van de televisie is geworden. Logisch dat veel uitgeverijen ons willen begeleiden bij het surfen op dat internet. Het is er immers gevaarlijk en zo onoverzichtelijk. Ik was dan ook benieuwd op welke wijze Margot Blom in het boek ‘Kinderen op internet’ mij op weg wilde helpen Download app youtube videos.

  De Webjuf is een maandelijkse papieren webbrief voor bibliothecarissen en het basisonderwijs van Biblion Uitgeverij. De inhoud van deze webbrieven vormen voor een groot deel de basis voor Kinderen op internet, met de webjuf welke apps kun je op macbook.

  Het boek is verdeeld in zes hoofdstukken. Na een hoofdstuk over internet, zoeken, veiligheid en werkstukken, volgen er onderwerpen als internet op school, de bibliotheek en internet, acties en speciale dagen. Tot slot volgt een uitgebreid overzicht met websites voor kinderen, ouders en leerkrachten. Het boek bestaat met name uit beknopte beschrijvingen van websites, voorzien van een screenshot en url. 

  Voor wie fortnite download op macbook air?
  Bij het lezen van deze in het algemeen nuttige informatie, vroeg ik mij steeds af wie de schrijfster aanspreekt. Een boek voor kinderen, ouders, leerkrachten als bibliothecarissen… dat is nogal breed. Persoonlijk vind ik het geen boek voor kinderen. Een kind gaat geen boek van 159 pagina’s doorbladeren om een leuke site te vinden. Een kind gaat achter de computer zitten en gaat naar zoekmachines als Netwijs, Meester Sipke, Davindi of Google download iserv folder. Natuurlijk gaat dat niet altijd goed en vindt het kind niet altijd wat het wil. De informatie uit dit boek voor kinderen zal dan ook vooral via de leerkracht of de ouders bij die kinderen terecht moeten komen.

  Voor de ervaren internetgebruiker zal het boek niet veel waarde hebben, maar voor de meer onervaren gebruiker is het zeer de moeite waard herunterladen. Vergeet niet dat veel leerkrachten en ouders nog ‘groentjes’ zijn wanneer het gaat om surfen op het internet. Het voor hen vertrouwde boek zal ze op weg helpen het internet te ontdekken waar het gaat om websites gerelateerd aan het basisonderwijs.

  Tot slot
  Verwacht niet dat je met de koop van dit boek een uitgebreid handboek in handen hebt voor veilig internetgebruik of handig zoeken download https certificate. Zeker, er staat heldere en nuttige informatie in over internetgebruik en zoeken, maar toch is het vooral een naslagwerk met verwijzingen naar websites. Wel een goed naslagwerk. Scholen zouden er goed aan doen dit boek aan te schaffen. Ouders zou ik niet aanraden het boek te kopen, maar het eens te lenen in de bibliotheek bitdefender download kostenlos.

  Sipke KloostermanSipke Kloosterman

  Sipke Kloosterman, leerkracht speciaal basisonderwijs, is bedenker van vele websites op het gebied van PO en VO. Internetwijzer Basisonderwijs, de praktische internetgids voor het basisonderwijs, is het meest succesvol met dagelijks 7000 bezoekers amazone prime filmeen. Via een nieuwsbrief houdt hij bijna 7000 abonnees op de hoogte. Voor Kennisnet beheert hij de portals Kennisnet Leerlingzorg en Kennisnet Speciaal Onderwijs.


  Deze recensie is voorgelegd aan de uitgever van het boek.

  Jammergenoeg hebben we géén reactie mogen ontvangen.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75